Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα ειδικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης και στην υπηρεσία του ΚΕΣΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη επίσκεψη στα ειδικά σχολεία της πόλης και στην υπηρεσία του ΚΕΣΥ , κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Δευτεραίο.

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ως αποτέλεσμα και της σταθερής παρουσίας στο χώρο όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και λόγω του ότι τα ζητήματα των ΑΜΕΑ είναι στο επίκεντρο της δράσης του λαϊκού κινήματος, των ταξικών σωματείων, μέλη των οποίων απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στις συζητήσεις έγινε αναφορά στην υποστελέχωση σε προσωπικό, τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε εξειδικευμένο και επιπλέον βοηθητικό προσωπικό. Σημειώθηκε το πρόβλημα με τον μη διορισμό μόνιμου προσωπικού και την εξάρτηση λειτουργίας των δομών από αναπληρωτές κάθε χρόνο, κατάσταση που και το ίδιο το παιδαγωγικό έργο δε βοηθά, και τους αναπληρωτές διατηρεί σε  μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας, αλλά κυρίως δεν υποστηρίζεται η σχέση των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς , σχέση πολυεπίπεδη που έχει βασικότατη προϋπόθεση τη μονιμότητα.

Σε όλες τις δομές έγινε αναφορά στα ζητήματα υποδομών, στην ανάγκη στήριξης των υπαρχόντων και ίδρυσης καινούριων κτηρίων. Ιδιαίτερα  αναδεικνύεται η ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων στο ειδικό νηπιαγωγείο που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μετά και την υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα πως από τα 24 νηπιαγωγεία της πόλης μόλις τα 4 είναι ιδιόκτητα, και τα περισσότερα εντυπωσιακά ακατάλληλα. Επιπλέον κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι καλυμμένο με πυρασφάλεια, δεν έχει άδεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες για να υποστηριχτεί η υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στους χώρους της ειδικής αγωγής, και πάνω σε αυτές τις ανάγκες πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και τον μεγάλο αριθμό αιτημάτων γονιών που τα παιδιά τους χρειάζονται ειδική στήριξη.

Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης  τονίστηκε πως τόσο τα μικρά και καθημερινά προβλήματα όσο και τα πιο ουσιαστικά και σύνθετα έχουν τη ρίζα τους στην κεντρική κυβερνητική πολιτική και στην υποστήριξη που βρίσκει αυτή η πολιτική σε επίπεδο δήμου. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, τα ακατάλληλα κτήρια κ.α. μόνο με δημάρχους σε κόντρα με τις κυβερνήσεις μπορούν να καταπολεμηθούν. Με δημάρχους που δεν έχουν ευαγγέλιο τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τον κανόνα της ανταποδοτικότητας, αλλά τις ανθρώπινες ανάγκες που  είναι πάνω από όλα.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση έχει θέσει ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούν τα ΑΜΕΑ και τα ειδικά σχολεία, όπως  η βοηθητική ράμπα  και το θέμα τόσο του δρόμου προς το σχολείο όσο και συνολικά η επικινδυνότητα του δρόμου προς την Παλαγία.

Όσο πιο δυνατή βρεθεί η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο της Αλεξανδρούπολης, τόσο μεγαλύτερες οι ελπίδες των εργαζομένων, των παιδιών, των εκπαιδευτικών να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Υποσημείωση : η δέσμευση του κ. Λαμπάκη, 15 μέρες πριν τις εκλογές, και μετά από τόσα χρόνια αδιαφορίας, για την ασφαλτόστρωση του δρόμου μπροστά από τα σχολεία μόνο τα προεκλογικά φθηνά ταξίματα του πρωθυπουργού μπορούν να συναγωνιστούν. Άξιοι και οι δυο τους.

 

Λαϊκή  Συσπείρωση, Αλεξανδρούπολη  9/5/19