Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εργασιακής ένταξης των ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο του έργου SoSEDEE

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα Παιδικά Χωριά SOS, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου και Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στις 11:00 στο Νομαρχείο, Σουλίου 2, Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθώς και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου “Support of Social Enterprises Development and Enhancement of Employment / SoSEDEE”, με χρηματοδότηση του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Greece Bulgaria 2014-2020 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Gotse Delchev στη Βουλγαρία, των Παιδικών Χωριών SOS και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος του Έργου είναι η ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διαμένουν στη διασυνοριακή περιοχή του Προγράμματος Συνεργασίας. Οι βασικές δράσεις του έργου εντάσσονται σε δυο κεντρικούς άξονες, στην ανάπτυξη και υλοποίηση του πρώτου εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος στην “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και στη συμβουλευτική καθοδήγηση για την οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τον Ιανουάριο 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, με τη συμμετοχή 60 εκπαιδευόμενων από Ελλάδα και Βουλγαρία εκ των οποίων 28 εκπαιδευόμενοι από την Ελλάδα συμμετείχαν στην εβδομάδα της βιωματικής μάθησης στην Καβάλα. Ο 2ος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα υλοποιηθεί εντός του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το σύνολο του έργου και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και το κοινό σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του 1ου κύκλου, με στόχο την περαιτέρω προσαρμογή του στις ανάγκες της αγοράς και της ευρύτερης κοινωνίας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (ώρα 14:00 έως 18:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτό.

11:00 Προσέλευση, Καφές
11:30 Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς
11:40 Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Γιώργος Βαφέας, Διευθυντής, Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

11:55 Παρουσίαση του Έργου SoSEDEE

Γεωργία Καραβαγγέλη, Κοινωνική Επιχειρηματίας, Συντονισμός και διαχείριση του έργου SoSEDEE – Διευρυμένη Ομάδα Έργου ΤΕΙ ΑΜΘ

12:10 Keynote speeches:

•       Δημιουργώντας κοινωνική αξία μέσα από την επιχειρηματικότητα 

Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, Εθνικός εκπρόσωπος του European Social Marketing Association, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Έβρου

•       Humane Social Enterprise: ένα πετυχημένο case study εργασιακής ένταξης ατόμων με αναπηρία Δημήτρης Κοντοπίδης, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, ΚοινΣΕπ «Humane Social Enterprise»

•       Κοινωνική Καινοτομία και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα Γιώργος Στέγγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, Cyclefi, RecyTrust

12:50 Ερωτήσεις
13:00 Διάλλειμα – networking
13:15 Στρογγυλό Τραπέζι

•       Παρουσίαση αποτελεσμάτων 1ου κύκλου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στην «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

•       Συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και το κοινό

Συντονιστής: Γεώργιος Θερίου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ ΑΜΘ

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου “Support of Social Enterprises Development and Enhancement of Employment / SoSEDEE”, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης  ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.