Την ίδρυση Διεύθυνσης Συνοριακής Φύλαξης Έβρου συζήτησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με τους αξιωματικούς της ΑΜΘ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην περιοχή του Έβρου, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησαν σήμερα (Δευτέρα 6 Μάιου 2019) σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, Διευθυντές και Υποδιευθυντές  των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας και Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναλύθηκαν θέματα υπηρεσιακού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες και αποτιμήθηκαν οι υπηρεσιακές δράσεις και τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης.

Η κα Υπουργός και ο κ. Αρχηγός είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για τα θέματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης και περαιτέρω να δώσουν εντολές και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη ανταπόκριση και διαχείρισή τους.

Έμφαση δόθηκε στο Σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., για το οποίο η αξιολόγηση των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας και των τοπικών Υπηρεσιών υπήρξε ιδιαίτερα θετική, ενώ συμπερασματικά τονίστηκε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών Υπηρεσιών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Σημειώνεται ότι η συνολική αποτίμηση του Σχεδίου  Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Όσον άφορα στα θέματα που σχετίζονται με τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές,  από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τέθηκε προς συζήτηση και επεξεργασία – υπό μορφή διαβούλευσης – πρόταση για ίδρυση Διεύθυνσης Συνοριακής Φύλαξης Έβρου.

Η πρόταση έτυχε καθολικής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, καθώς, ως κοινή διαπίστωση, προκρίθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στη κατεύθυνση της πληρέστερης διαχείρισης του    μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Τέλος η κα Υπουργός και ο κ. Αρχηγός συναντήθηκαν με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Φορέων και συγκεκριμένα της Ένωσης Αξιωματικών, Ομοσπονδιών – Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης.

policenet.gr