To πρόγραμμα της παράταξης Αδεύσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση του Υποψήφιου Δημάρχου Βαγγέλη Μυτιληνού

Ήρθε η ώρα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να γυρίσει σελίδα, με πρώτο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

Για να το επιτύχουμε αυτό οφείλουμε να έχουμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα δύο ταχυτήτων, αρχικά ένα βραχυπρόθεσμο που να αποσκοπεί στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, που θα πηγάζει από τις πραγματικές ανάγκες και τις καθημερινές εμπειρίες που βιώνουμε δουλεύοντας και ζώντας στον τόπο μας ,που θα αποσκοπεί εκτός από την βελτίωση της καθημερινότητας , στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην αύξηση των επισκεπτών στον Δήμο μας.

Για να γίνουν αυτά ο Δήμος πρέπει να μεταμορφωθεί από κάτι το απρόσωπο σε ένα κομμάτι του ιδίου μας του εαυτού, στηριζόμενος σε τρείς (3) θεματικούς άξονες:

–   KΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ –  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ –  ΑΝΑΠΤΥΞΗ

      ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Καθαριότητα :  Πόλη καθαρή, φιλική προς το περιβάλλον με ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών καθαριότητας , ενίσχυση των συνεργείων καθαριότητος, προώθηση της κουλτούρας της κυκλικής οικονομίας.

Πράσινο : Πόλη πράσινη με περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις πάρκων (νέες δενδροφυτεύσεις, πιστοποιημένες παιδικές χαρές ) όπως το πάρκο της Ανατολικής Θράκης, το πάρκο στην περιοχή της Εφορίας, αλλά και το πάρκο της ΑΡΓΩ.

Κατασκευή πεζοδρομίων : (Ηροδότου-Κων/πόλεως) και σύνδεση του πάρκου Αλτιναλμάζη με τον ποδηλατοδρόμο.

Νεκροταφεία : εργασίες που θα διευκολύνουν τους δημότες..

 : κάτω από το Φάρο, στο χώρο από τους Ναυτοπροσκόπους

 : Κανένας οικισμός χωρίς βιολογικό και δίκτυα ύδρευσης Οδοποιία  Αποκατάσταση των προβλημάτων οδοποιίας στο οδικό δίκτυο της ευθύνης του Δήμου με ιδιαίτερη φροντίδα στην Δημοτική Ενότητα Φερών και ΤραΪανούπολης.

Αδέσποτα : Συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία αλλά και τους ιδιώτες για σταδιακή μεταφορά τους σε χώρο που θα δημιουργήσουμε και θα λειτουργεί ως φυσικό περιβάλλον. Σήμανση όλων των αδέσποτων ,στείρωση και καθιέρωση ημέρας υιοθέτησης ζώων σε συνεργασία με ΜΚΟ και καταφύγια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γραφείο πρόνοιας ζώων με εθελοντές και επιβλέπων υπάλληλο του Δήμου με αρμοδιότητες, την περισυλλογή, φροντίδα και προσωρινή φιλοξενία για τις ώρες που είναι κλειστό το κτηνιατρείο και τα σαββατοκύριακα. Χωριστά πάρκα για μεγαλόσωμα και μικρόσωμα και τέλος STOP στα πολιτικά παιχνίδια με τα ζώα.

Οδός Άβαντος : οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα (αποχέτευση , πεζοδρόμια φωτισμός , παιδικές χαρές κ.α.).

Parking: Άμεση λύση με τον χώρο του παραλιακού Parking (διεκδίκηση από τον Ο.Λ.Α. ή ΤΑΙΠΕΔ του χώρου δίπλα στον χώρο του ιδιώτη ΑΜΕΣΑ). Κατασκευή  υπόγειου Parking στο Πάρκο Ελευθερίας – Δικαστηρίου. Νέα προσέγγιση για την  ελεγχόμενη στάθμευση, με την εφαρμογή θέσεων Parking στους κεντρικούς δρόμους όχι μόνο για τους ιδιόκτητες μόνιμης κατοικίας αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους δρόμους.

Κατασκευή σκεπαστής ΙΧΘΥΑΓΟΡΑΣ και ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ.

Σχολικά κτίρια Έλεγχος και επισκευή των χρόνιων προβλημάτων των  σχολικών κτιρίων και αισθητική αναβάθμισή τους (βάψιμο-καλλιτεχνίες- πράσινο).

Πεδίο βολής :

α) Αξιοποίηση του χώρου του παλαιού πεδίου βολής Χιλής (οικόπεδα και διανομή τους σε νέους δημότες χωρίς κατοικία με προτεραιότητα στους κατοίκους Χιλής) υπό προϋποθέσεις και κριτήρια.

β) Μεταφορά του πεδίου βολής από την θέση ΑΕΤΟΣ προς τα βουνά Κίρκης σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας και τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Αθλητικές εγκαταστάσεις με πρόσβαση όλων στον αθλητισμό. Βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και δημιουργία νέων σε όλο το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

α) Βραχυπρόθεσμα : Στο Φώτης Κοσμάς να γίνουν σκεπαστά τα υπάρχον ανοικτά γήπεδα μπάσκετ- βόλεϊ και να παραχωρηθούν στην ενόργανη και στο kick boxing.

Γήπεδα ΤΕΝΙΣ και στο πάρκο ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ.

β) Μακροπρόθεσμα : μεταφορά του γηπέδου Φώτης Κοσμάς στην περιοχή Αμφιτρίτης και ανάθεση μελέτης σε ομάδα ειδικών για να μας υποβάλλουν προτάσεις (εφαρμογής ,υλοποίησης) του χώρου γηπέδου Φώτης Κοσμάς-Κέντρο Νεότητας, παλιό Κολυμβητήριο ,γήπεδα τένις.(Δεν πρέπει να ξεχνάμε την δυνατότητα υπόγειου Parking).

Πολιτισμός : Προβολή εμβληματικών αρχαίων και ιστορικών υποδομών του Δήμου

(Ι. Μονή Κοσμοσώτειρα, Λουτρά Τραιανούπολης, Μεσημβρία- Ζώνη, Κάστρα Άβαντα, Αρχαία Εγνατία) πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις  σε όλο τον διευρυμένο Δήμο με την αναβίωση  τοπικών παραδοσιακών  εθίμων.

Διοργάνωση εκδηλώσεων για τους νέους

Μεταφορά των παρελάσεων στην παραλιακή λεωφόρο.

Τουρισμός: Κατάργηση του τουριστικού γραφείου που είχε σκοπό την σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη, διότι δεν πέτυχε στους στόχους του και στην θέση του δημιουργία γραφείου πληροφοριών για την ενημέρωση των επισκεπτών με στελέχωση πολύγλωσσων υπαλλήλων.

Όραμα μας είναι η ανάδειξη  και η προώθηση των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής μας, και η προβολή θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο περιηγητικός τουρισμός , ο θρησκευτικός τουρισμός κ.α.

Αγροτικά θέματα :  Λύσεις σε προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτική οδοποιία, κτηνοτροφικό πάρκο, σφαγεία).

Επανεξέταση θεμάτων που απασχολούν την  κοινωνία όπως : Λαϊκή αγορά -Οδός Κύπρου, παραλιακή ,χώρος Parking.

         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος μας  η ενδυνάμωση των πιο αδύνατων συμπολιτών μας. (όσο πιο άμεσα και δραστικά γίνει εφικτό).

α. Άμεση μετακίνηση των τροχόσπιτων από τον χώρο του Κάμπινγκ και διαμονή σ’ αυτά όλων των αστέγων του Δήμου μας.

β. Δομές Φιλοξενίας βραχείας διαμονής για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας , ή ενοικίαση HOTEL  όπου θα διαμένουν κακοποιημένες γυναίκες και άποροι συνδημότες μας που βρίσκονται σε απόλυτη φτώχεια.

γ. Ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου με πρόσληψη γιατρών με δυνατότητα σύμβασης.

δ. Συνεργασία με όσους ασχολούνται με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με κάθε είδους αναπηρία.

ε. Στήριξη και προστασία της κακοποιημένης γυναίκας.

στ. ΑμεΑ Πόλη προσβάσιμη για ΑμεΑ, με σχεδιασμό για διαδρομές πλήρους προσβασιμότητας, με ράμπες και πεζοδρόμια σε άριστη κατάσταση, τοποθέτηση ειδικών πλακιδίων όδευσης με ραβδώσεις για τυφλούς στα πεζοδρόμια, ηχητικά φανάρια για ασφαλή όδευση. Προσβασιμότητα στα γήπεδα και στους κοινόχρηστους χώρους τους.

Κατασκευή Ασανσέρ στο χώρο του παρκινγκ και WC ειδικά για ΑμεΑ.

Απαραίτητη η διοργάνωση και καθιέρωση τουρνουά ατομικών και ομαδικών αθλημάτων σε μια πόλη που έχει Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές.

 

ζ. Κοινωνικά φροντιστήρια Δωρεάν για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου οικονομικά αδύναμους.

η.   Πολύτεκνοι    Στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας . Απαλλαγή κατά 50% από τα Δημοτικά τέλη πρώτης κατοικίας, μείωση κατά 50% για είσοδο στην πλαζ και στο camping, αλλά και μείωση κατά 50% σε εισιτήρια  για εκδηλώσεις του Δήμου (γιορτή κρασιού κ.α.) χωρίς οικονομικά κριτήρια. Παροχή εφάπαξ βοηθήματος σπουδών για άπορα τέκνα πολυτέκνων.

Διαχείριση επισιτικής βοήθειας από το Σύλλογο Πολυτέκνων.

           ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  1. Θα αφουγκραστούμε τους ντόπιους αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να δώσουμε λύση στα προβλήματα τους.(σφαγείο, αγροτική οδοποιία κτλ.). Συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης για παραχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους μας.

2.Θα δώσουμε προτεραιότητα στην αξιοποίηση τουριστικά του Δέλτα του Έβρου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης και δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο των Φερών ή στην πλατεία (ίδρυση και σωστή λειτουργία τουριστικού περιπτέρου με πολύγλωσσους υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ξενάγηση μέσα στο Δέλτα).

  1. Η φιλοδοξία μας είναι να γίνει ο Δήμος μας κέντρο βαλκανικών σπουδών πάντα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης.
  2. Να μετατρέψουμε την Αλεξανδρούπολη σε πράσινη πόλη.
  3. Αυτονομία του Δήμου σε ενεργειακούς πόρους για τη μείωση του διοξειδίου άνθρακα και μείωση ενεργειακής κατανάλωσης με μηδενικό αποτύπωμα.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΣ 4513 ΦΕΚ 9 23/1/2018
  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΕΡΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ   ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΛΗΣ Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ.
  1. Αξιοπιστία του Δήμου με τους επαγγελματίες που συνεργάζεται με τους κανόνες της αγοράς (όχι σε καθυστερήσεις πληρωμών)

Απευθυνόμενος σε όλους τους δημότες ,τους ρωτώ κοιτώντας τους στα μάτια:

-πρέπει ο Δήμος μας να γίνει καθαρός ;

-πρέπει ο Δήμος μας να γίνει καταπράσινος ;

-πρέπει στην Πόλη μας να λυθεί το κυκλοφοριακό ;

-πρέπει στο Δήμο μας να υπάρχουν γήπεδα για τα παιδιά μας ;

-πρέπει o Δήμος μας να είναι ασφαλής και λειτουργικός για  ΑμεΑ ;

-πρέπει τον Δήμο μας να τον αξιοποιήσουμε τουριστικά ;

-πρέπει στον Δήμο μας να υπάρχει συνεργασία με φιλόζωους ;

-πρέπει στον Δήμο μας να γίνεται η αγροτική οδοποιία στην ώρα της    ;

Αν όλα αυτά τα ΠΡΕΠΕΙ σας βρίσκουν σύμφωνους αγαπητοί μου συνδημότες στηρίξτε την παράταξη μας ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ για να τα κάνουμε πράξη!!

Για να δώσουμε ταυτότητα στην Αλεξανδρούπολη, στην Τραιανούπολη και στις Φέρες.

Για να έχουμε έναν Δήμο διεκδικητικό χωρίς εξαρτήσεις και δουλείες, που θα έχει την δύναμη με την όποια Κεντρική Διοίκηση προκειμένου να έχει γρήγορα αποτελέσματα, να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του παζλ ως σήμα της παράταξης μας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Με αυτό θέλουμε να τονίζουμε την πολυσυλλεκτικότητα μας. Μπορεί να μην ανήκουμε όλοι μας στον ίδιο πολιτικό χώρο ,αλλά έχουμε όλοι το ίδιο όραμα για τον Δήμο μας.

Θεωρούμε απαραίτητη την βοήθεια και την συμμετοχή όλων των δημοτών μας, με προτάσεις σε όλα τα θέματα του Δήμου. Εμείς θα σας δώσουμε βήμα μέσα από ηλεκτρονικές συζητήσεις, αλλά και γραπτές προτάσεις για να φθάνει η γνώμη σας στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο αύριο του Δήμου μας έχουν θέση όλοι : παιδιά – νέοι – ενήλικες – υπερήλικες – ΑμεΑ.

Σας ευχαριστώ εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης και εκ μέρους των συνεργατών μου και ζητώ την κατανόηση και την βοήθεια σας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε ένα Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό , για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στα σπίτια μας και να ζούμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

                                                                  ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ