Λάζαρος Σαββίδης: “Δεν επιτέθηκα στον εφοριακό – Θα φανούν όλα από τις κάμερες ασφαλείας”

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε σήμερα (02/05) ο ιδιοκτήτης καταφέτεριας που ενεπλάκη σε διαμάχη με εφοριακό υπάλληλο, όταν κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επιχείρησε έλεγχο στο κατάστημά του.

Λάζαρος Σαββίδης: “Εγώ φώναξα την Αστυνομία”

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του καταστηματάρχη Πάρης Παπαδάκης, αλλά επιβεβαίωσε αργότερα και ο ίδιος ο καταστηματάρχης, ο κος Σαββίδης έχει ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον του εφοριακού “για εξύβριση, απειλή, παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση γιατί ήθελε να βγει από το κατάστημα γιατί ήθελε να ηρεμήσει” και ο εφοριακός δεν του το επέτρεψε.

Τόσο ο δικηγόρος, όσο και ο κος Σαββίδης διαψεύδουν όσα δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του τύπου και ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν πιαστεί στα χέρια. “Ούτε μπουνιές, ούτε κλωτσιές, ούτε ανθρωποκτονίες, ούτε τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά. Το μοναδικό πράγμα που έγινε είναι όταν είχαν μπει οι υπάλληλοι και έγινε ο έλεγχος κανονικά χωρίς κανένας να τους σταματήσει – μάλιστα είχε εξουσιοδοτήσει και συγκεκριμένο υπάλληλο, ο κατηγορούμενος για να γίνει ο έλεγχος- όταν μπήκε μέσα στην κουζίνα ήρθε προκλητικά και με ιταμό ύφος ένας από τους εφοριακούς υπαλλήλους και του είπε κάτι προκλητικό και με έντονα απειλητικό ύφος”, περιγράφει ο δικηγόρος και ο ίδιος ο καταστηματάρχης, σχολιάζοντας το ύφος του εφοριακού λέει ότι ήταν τέτοιο “που θα εξαγριωνότανε ακόμη και πρόβατο”.

Ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης

Στη δικογραφία και υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης 

Προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του πελάτη του, ο δικηγόρος θα προσκομίσει και το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. “Η αλήθεια αποδεικνύεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στο κατάστημα, το οποίο θα αξιολογηθεί και θα χρησιμοποιηθεί διότι νομολογειακά γίνεται δεκτό. Και εφόσον είναι το μοναδικό μέσο για να αποδειχθεί η αθωότηα του κατηγορουμένου μπορεί να αξιολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Εκεί θα φανούνε τα πάντα” είπε χαρακτηριστικά ο κος Παπαδάκης.

Επιπλέον, επειδή ο καταστηματάρχης φέρει εκδορές στα χέρια του που κατά τον ισχυρισμό του προέκυψαν από την αψιμαχία με τον εφοριακό, ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα γίνει.

Ο κατστηματάρχης αφέθηκε ελεύθερος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 03/04.