Η πρόταση του υπ. Δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη για δημοτικό στούντιο ηχογράφησης

Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να παρέχει την δυνατότητα στους νέους να ενισχύσουν τη μουσική τους γνώση.

Η πρόσφατή μας επίσκεψη στα Τρίκαλα και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, μας έδωσε το ερέθισμα να εντάξουμε στις προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ», την δημιουργία ενός πολυχώρου για ηχογράφηση, ο οποίος θα είναι ταυτοχρόνως στούντιο, control room και performance room, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και ένα μελλοντικό web radio.

Ένας χώρος φιλόξενος για να δεχθεί μουσικούς όλων των ειδών, οι οποίοι θα μπορούν να ηχογραφούν, να κάνουν πρόβες δωρεάν και να δοκιμάζουν νέες φόρμες. Μια προσφορά του Δήμου Αλεξανδρούπολης στους δεκάδες μουσικούς, στους νέους και τις νέες, που ασχολούνται με ένα ή περισσότερα είδη μουσικής, που εξωτερικεύουν συναισθήματα και εντρυφούν στην ίδια τη μουσική.

Είτε θα πρόκειται για βιρτουόζους ενός οργάνου είτε για μια μπάντα, ο χώρος του στούντιο θα είναι ανοιχτός για όλους και θα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μουσικά σχήματα έως και 12 ατόμων. Ο εξοπλισμός του θα διαθέτει : ενισχυτή μπάσου, προενισχυτή ακουστικών οργάνων, stage piano, full drum set, sidefill monitors, wedge monitor, μικρόφωνα δυναμικά και πυκνωτικά για φωνές και μουσικά όργανα και περιφερειακό εξοπλισμό.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση, για την περίοδο 2014 -2020, αυτή είχε ως άξονα την δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Μια σύγχρονη διοίκηση οφείλει να αφουγκράζεται την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση, να στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και να ενισχύει την αγάπη όλων – και ειδικά των νέων – για τη μουσική.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Υποψήφιος δήμαρχος –

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”