Αλεξανδρούπολη: Οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου θα κάνουν… παρέλαση!

Είναι γνωστό πως εδώ και μερικές εβδομάδες οι ιδιοκτήτες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου έχουν ξαναμπεί δυναμικά στον αγώνα της διεκδίκησης της παραμονής τους στο χώρο όπου ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Έχουν ήδη ξεκινήσει έναν νέο κύκλο επαφών με τοπικούς φορείς και επικοινωνούν την ανησυχία τους καθώς με τα έως τώρα δεδομένα, εκτιμούν ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ τους. Γι’ αυτό και άλλη μία δράση που σχεδιάζουν είναι η συμμετοχή τους στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη!

Την δράση οργανώνει ο σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα”, στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες καλύβας στο Δέλτα του Έβρου και μάλιστα σκοπεύουν να κάνουν την παρουσία τους ιδιαιτέρως αισθητή και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο Facebook:

“O συλλογος μας ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ σας καλει να δηλωσετε συμετοχη στην εορταστικη παρελαση της 14ης μαιου που θα πραγματοποιηθει στην πολη της Aλεξανδρουπολης, και ο συλλογος μας θα συμετεχει με 4 αυτοκινητα που θα ρυμουλκουνε αντιστοιχες μπλαβες και δυναμικα θα δωσουμε το παρων για να κανουμε γνωστη την δυναμη μας το παθος μας και την αγαπη μας για το Δελτα.
Οι φυλακες του Έβρου ειμαστε ΕΔΩ.
Η παρουσια σας και η συμετοχη σας ειναι απαραιτιτη-υποχρεωτικη…..(δεν μπορουμε 10 να αγωνιζομαστε για 110) ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Δηλωστε συμετοχη στα τηλεφωνα
κος Νικος 6972206351
κος Σακης 6976360672″

Γιατί ανησυχούν οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου; 

Ο προσεχής Νοέμβριος είναι ο μήνας – σταθμός για τους ιδιοκτήτες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, καθώς έως τότε θα πρέπει να έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα διασφαλίζει τη διατήρηση των καλυβών τους και την παραμονή των ιδίων στο χώρο.

Στη πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης είχε ειπωθεί ότι πιθανόν να ζητηθεί παράταση για την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του ΠΔ, ωστόσο στόχος των καλυβιέρηδων είναι το θέμα τους να “μην ξεχαστεί”.