Το Διδυμότειχο γιορτάζει φέτος την 99η επέτειο της απελευθέρωσής του

Το Διδυμότειχο γιορτάζει φέτος την 99η επέτειο της απελευθέρωσής του. Αποδίδουμε και φέτος την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη στους ήρωες- προγόνους μας που διασφάλισαν την ανεξαρτησία μας για να είμαστε εμείς οι επίγονοι Ελεύθεροι.

Το φετινό πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019  στις 7:30 μ.μ. ο Πολιτιστικός σύλλογος «Θεοδώρα Καντακουζηνή» θα παρουσιάσει μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «O παλιός ελληνικός κινηματογράφος» στο Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου.

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 6:30 μ.μ. θα ξεκινήσει το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με την παρέλαση των φιλαρμονικών στους δρόμους της πόλης με παιάνες και τελικό προορισμό στις 8:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 5:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου που γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας-Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου, την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ  “ΑΧΙΛΛΕΑΣ”, του Δ’ Σώματος Στρατού και της XVI Μ/Κ ΜΠ “ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει το Δίκτυο Ορφέας.

Έναρξη και τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μέρος  στις διαδρομές των 10 χλμ, 5 χλμ, 900 μ. παιδιών και 400 μ. Α.ΜΕ.Α. και να δηλώνουν τη συμμετοχή τους

Α)  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://agoneskastrou.mycoach.gr/

Β) Στο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Παιδείας και Περιβάλλοντος «Ευγενίδειο» του Δήμου Διδυμοτείχου στη δ/νση Υψηλάντου 7 στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς  (Τρίτη 30/4, Πέμπτη 2/5, Παρασκευή 3/5 08:00 έως 14:00)

Γ) Στις Λέσχες Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας (Τρίτη 30/4, Πέμπτη 2/5, Παρασκευή 3/5 και Σάββατο 4/5, 9:00 έως 13:00).

Για τη συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών απαιτείται η συγκατάθεση του γονέα-κηδεμόνα και η υπογραφή της αίτησης-δήλωσης μόνο απ’ αυτόν.

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 560 χρόνια από την  άλωση της Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Ο Απόηχος Της Αλώσεως Στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή» σε συνδιοργάνωση με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» και με τη συμμετοχή της ΣΜΣ/XVI M/K MΠ στο Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου.

Η πόλη μας γιορτάζει και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου .