Κομοτηνή: Σωτήρια επιχείρηση μεταφοράς υπέρβαρου ατόμου

Τον δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει μια οικογένεια από την Κομοτηνή, της οποίας ο γιος ταλαιπωρείται από τα 220 κιλά που υπερ-βαραίνουν το κορμί του.

Ο 22χρονος τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή, η οποία ωστόσο σύμφωνα με τους δικούς του, του προκαλεί έντονη πείνα· σε σημείο μάλιστα που να εξαγριώνεται όταν οι γονείς του επιχειρούν να τον συμβουλεύσουν να περιορίσει την υπερκατανάλωση τροφών.

Η κατάσταση του νεαρού άνδρα ξέφυγε και καθηλώθηκε στο κρεβάτι του ανήμπορος πλέον να κινηθεί ακόμη και για τις βιολογικές του ανάγκες. Προ τριών περίπου εβδομάδων το κρεβάτι δεν άντεξε το βάρος και κατέρρευσε. Έτσι τα 24ωρα του 22χρονου περνούσαν με τον ίδιο να κείτεται στο δάπεδο του δωματίου του.

Η οικογένειά του έντονη φοβισμένη πια ακόμη και για την ίδια του τη ζωή, απευθύνθηκε στις Αρχές.

Έτσι, με παραγγελία της εισαγγελέως πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρη, κινητοποιήθηκαν και συντονίστηκαν η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, ο Δήμος Κομοτηνής, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και οι εθελοντές διασώστες του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και με τη συνδρομή του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργου Φιλιππίδη, έφεραν εις πέρας την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της μεταφοράς του νέα άνδρα στο νοσοκομείο.

Κατ’ αρχήν χρειάστηκε να γκρεμιστεί ο τοίχος του σημείου του σπιτιού όπου βρίσκονταν ο ίδιος, ακολούθως μετακινήθηκε με ιμάντες από το δάπεδο στο ανθεκτικό κρεβάτι που εστάλη από το νοσοκομείο, και εν συνεχεία πάλι με ιμάντες και με γερανό του Δήμου, τοποθετήθηκε στο ασθενοφόρο.

Στο νοσοκομείο ο 22χρονος έφτασε όπως γίνεται αντιληπτό, «απορυθμισμένος»· με αναπνευστικά προβλήματα και κατακλίσεις. Τον παρακολουθούν παθολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι και χειρουργοί, προκειμένου να τον σταθεροποιήσουν, και ακολούθως να κριθεί η περαιτέρω περίθαλψή του.

Δείτε περισσότερα στο inkomotini.news