Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των Εβριτών για τις Ευρωεκλογές

Τριμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ουφούκ Μουσταφά επισκέφθηκε τη Θράκη το Σαββατοκύριακο, ζητώντας την ψήφο των Θρακιωτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

“Οι πολίτες παρά την κριτική που άνουν στην κυβέρνηση βλέπυον μία σαφή βελτίωση της ψώρας και της κοινωνίας σε σχέση με αυτο που παραλάβαμε πριν από πέντε χρόνια γιατί αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν είναι το κλωτσοσκούφι του κάθε Σόιμπλε”, σχολίασε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαδημούλης και εκτίμησε ότι το “μήνυμα των Ευρωεκλογών θα είναι καλύτερο από αυτό που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις”. 

“Να ηττηθεί η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη” είπε ο κος Παπαδημούλης, ορίζοντας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και το προσδιόρισε πιο συγκεκριμένα λέγοντας όχι ο Βέμπερ ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου”. 

Μήνυμα Παπαδημούλη προς το ΚΙΝΑΛ

“Συνιστώ στον κο Ανδρουλάκη να μην ευθυγραμμίζεται με κύκλους που καταστροφολογούν σε βάρος της Ελλάδας, γιατί η Ελλάδα έσωσε την τιμή της Ευρώπης στο προσφυγικό”, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας στην σχετική κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και έτι περισσότερο κάλεσε τους Ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ “να μην έχουν ως κύριο στρατηγικό αντίπαλο την Δεξιά και όχι την Αριστερά, διότι έτσι προδίδουν το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου”.

Εύα Καϊλή: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εναγκαλίζεται με τη Δεξιά” 

Το γάντι που έριξε προς το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σήκωσε η Εύα Καϊλη, η οποία επίσης επισκέφθηκε τον Έβρο παράλληλα με την περιοδεία του ΚΙΝΑΛ. Η Ευρωβουλευτής τυ ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: “Γνωριζόμαστε καλά και κάθε προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να το παίξει προοδευτικός σκαλώνει στη στήριξη του ολοκληρωτικό καθεστώς του Μαδούρο, στις ολοκληρωτικές λογικές που έχει όταν επιτρέπει να βασίζεται μια πλειοψηφία για να δώσει την ονομασία της Μακεδονίας στηριζόμενος σε βουλευτές που έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές”.

Π. Κουρουμπλής: Θα αγωνιστώ για τη Λιμενική Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης 

Αναφερόμενος σε πιο “τοπικά” ζητήματα” ο νυν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε για τη Λιμενική Ακαδημία: «Η κυβέρνηση δε νομίζω ότι έχει καμία αντίρρηση να κρατήσει την υπόσχεση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ με τους βουλευτές περιοχής κι αν το υπουργείο δεν την προχωρήσει θα καταθέσουμε σχετική τροπολογία .Το πιστεύω, το υπερασπίζομαι, το διεκδικώ και είμαι από τους ανθρώπους που δεν παραιτούμαι εύκολα όταν πιστεύω κάτι. Θεωρώ ότι δεν είναι μια υπόσχεση δική μου, αλλά μια υποχρέωση σ’ αυτή την περιοχή για πολλούς λόγους να γίνει η Λιμενική Ακαδημία».

Ουφούκ Μουσταφά: “Η Θράκη έχει να διδάξει ένα μάθημα στην Ευρώπη”

Η Ουφούκ Μουσταφά από την Κομοτηνή, που έχει δοκιμαστεί στα κοινά ούσα δημοτική Σύμβουλος, οδεύει προς το Ευρωκοινοβούλιο πιστεύοντας ότι:

“Η Θράκη εχει να διδάξει ένα μάθημα στην Ευρώπη. Μπορεί να διδάξει το μάθημα της ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικοτήτων, τον πολυπολιτισμό, πως μπορούνε διάφορα ήθη, έθιμα, γλώσσες, θρησκείες να συνυπάρχουν μαζί”.