Δείτε ποιο κτιρίο ζητά για τη στέγαση του στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος ΑμεΑ

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Έβρου ζητά ένα συγκεκριμένο κτίριο για να στεγαστεί, με δεδομένη μάλιστα και την πρόθεση του Δήμου να βοηθήσει στο πρόβλημα στέγασης, που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζοντας ότι έχετε την καλή διάθεση για την παραχώρηση χώρου για την στέγαση των γραφείων του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ N. Εβρου, προτείνουμε να μας παραχωρήσετε τον χώρο που στεγαζότανε η Πρόνοια του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της οδού Σολωμού και Ανατολικής Θράκης. Περιμένουμε να μας κοινοποιήσετε την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου

info
Ο Σύλλογος είναι Πρωτοβάθμιο Όργανο Αναπηρικού Κινήματος και είναι ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΟΜΑΜΕΑ) και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ).

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί πάνω από 5000 άτομα με αναπηρία και αγωνίζεται για την προστασία και την προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν, την ένταξη και την ίση συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο. Απώτερος στόχος είναι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η διασφάλιση της ανεξάρτητης και ευκολότερης μετακίνησής τους. Όλα τα παραπάνω θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα κινητικής και οπτικής αναπηρίας, προκειμένου να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, να μπορέσουν να αυτονομηθούν, να κυκλοφορήσουν απρόσκοπτα και να κοινωνικοποιηθούν.

Η απόφαση θα παρθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη