Οι ντελιβεράδες της Αλεξανδρούπολης πλέον έχουν Σωματείο!

Οι ντελιβεράδες ή αλλιώς οι “διανομείς” όπως είναι η επίσημη ονομασία του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, πλέον έχουν συνδικαλιστικό όργανο και στην Αλεξανδρούπολη και πρόεδρος αυτού είναι ο κος Πέτρος Μινμπασιρίδης.

Ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος για πολλά χρόνια αντιμετωπίζονταν ως “πάρεργο” ή ως ευκαιριακή απασχόληση, όμως πλέον είναι πολλοί οι άνθρωποι που βιοπορίζονται κάνοντας τη συγκεκριμένη δουλειά και έχοντας αυτό ως βασικό τους επάγγελμα. Αν και ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος, δειλά – δειλά συμμετέχουν σε αυτόν και γυναίκες, όμως για να κάνει κανείς αυτή τη δουλειά “δεν χρειάζεται φοβερές γνώσεις, αλλά χρειάζεται φοβερή υπομονή”, όπως λέει ο πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου της Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν τουλάχιστον 45 καταστήματα που απασχολούν διανομείς και στο Σωματείο συμμετέχουν περίπου 100 άτομα, αν και ο πραγματικός αριθμός τους είναι αρκετά μεγαλύτερος, αλλά πρώτον το Σωματείο ξεκίνησε να λειτουργεί πολύ πρόσφατα, αλλά επίσης υπάρχουν και πολλοί που δυσκολεύονται λόγω χρόνου.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι ντελιβεράδες της Αλεξανδρούπολης καλούνται να γνωρίζουν τουλάχιστον 200 οδούς σε μία πόλη που τη χαρακτηρίζουν “σχετικά εύκολη γιατί όλες οι περιοχές επικοινωνούν μεταξύ τους”.