Εκλογές 2019: Ο Χριστόδουλος Τοψίδης θέλει να βάλει “τέλος στη μετριότητα”

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης, που από το 2011 προεδρεύει του Επιμελητηρίου Έβρου, έχει από καιρό ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

“Περιφερειακή Σύνθεση” είναι το όνομα που έχει δώσει στην παράταξή του, την οποία έχουν στελεχώσει πολλά πρώην μέλη της παράταξης ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’ (νυν Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι θα “κοντράρει” στα ίσια τον Χρήστο Μέτιο στις 26 Μαΐου.

Ο ίδιος πάντως, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη του στην Αλεξανδρούπολη για να παρουσιάσει 60 υποψηφίους, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στο όνομα του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και περιορίστηκε στους προσωπικούς του στόχους, με έμφαση στην επιθυμία του να “βαλει τέλος στη μετριότητα”.

Ανεξάρτητα από την τελική λαϊκή ετυμηγορία πάντως, η εκδήλωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στην Αλεξανδρούπολη υποστηρίχθηκε από πλήθος κόσμου στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενήθηκε. Ανάμεσα σε άλλους, ήταν εκεί όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και του ενεστώτος συμπεριλαμβανομένου (πλην του Σάββα Δευτεραίου), πρώην πρόεδροι του Επιμελητηρίου, πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου καθώς και οι δήμαρχοι Ορεστιάδας και Σουφλίου.