“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” κάθε Σαββατοκύριακο στον ΔΙΟΝΥΣΟ

Με τη νέα του παραγωγή συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, κλείνοντας φέτος τα 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του. Το έργο “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου είναι η νέα θεατρική πρόταση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο (6-7/4, 13-14/4 και 20-21/4) ως την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για το σατιρικό, κωμικό, αλλά και με δραματικές προεκτάσεις, κοινωνικό έργο του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά το 1948 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου σύστησε στο ελληνικό κοινό νέους ηθοποιούς, μετέπειτα σπουδαίους πρωταγωνιστές, όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Γεωργία Βασιλειάδου, η Ίλια Λιβυκού, ο Στέφανος Στρατηγός κ.α.

Αλληγορικό αλλά και άκρως επίκαιρο το έργο, μέσα από το οποίο διαφαίνεται και σατιρίζεται η αιώνια “εμφύλια” διαμάχη των Ελλήνων, ανά πάσα ώρα και με κάθε αφορμή. Ο διχασμός και η πόλωση ρέουν στο αίμα μας, με τη συνεννόηση και την κατανόηση ως ζητούμενο που δεν βρίσκεται. Παρότι το έργο γράφτηκε αμέσως μετά την κατοχή και με έκδηλα τα δύο αέναα “στρατόπεδα” δεξιών και αριστερών, στις μέρες μας φαντάζει δραματικά επίκαιρο, εν μέσω διαφορετικών πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων, πάντα όμως με τον ίδιο, κοινό παρανομαστή: τη διχόνοια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί/ήχοι: Γιάννης Μητούδης

Παίζουν (αλφαβητικά):
Θάνος Βαρακλής, Ζήσης Ζαβράκης, Κατερίνα Ζησάκη, Φανή Καρασμανάκη, Άρης Καρυπίδης, Γιούλη Κιτσικούδη, Αποστόλης Μπαρώνης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Γεωργία Σαρρή, Απόστολος Τσακιρίδης, Στανισλάβ Τσβέτκωφ, Μαρία Τσομπανίδου και ο Άκης Τσονίδης.

Εισιτήρια: 9 ευρώ και 6 ευρώ.
Πληροφορίες/κρατήσεις: 2552028280.