Αλεξανδρούπολη: ΠΡΟΣΟΧΗ στους λογιστές – τρολ!

Μία ιδιαιτέρως σοβαρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το τρέχον έτος.

Πέρα από τις ημερομηνίες έναρξης, στην ανακοίνωση καλούνται οι φορολογούμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχουν λογιστές οι οποίοι δεν έχουν τις σχετικές άδειες για να ασκούν το επάγγελμα:

Την Πέμπτη 28/3/2019 αργά το απόγευμα, άνοιξε η εφαρμογή του ΤΑΧΙΣ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2018. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι 30/6/2019.

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης  ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιόν θα απευθυνθούν προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την δήλωση τους , για να μην βρεθούν στην δυσάρεστη κατάσταση , να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα εκ των υστέρων .

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας, που έχει η δήλωση των συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων, εφιστούμε την προσοχή στους φορολογούμενους, για τους λογιστές – φοροτεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται. Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που αυτοαποκαλούνται λογιστές -φοροτεχνικοί , αλλά δεν ασκούν νόμιμα το επάγγελμα και φυσικά δεν έχουν τις γνώσεις που απαιτούνται.

Καλούμε και προτρέπουμε τους πολίτες, να εμπιστεύονται την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αποκλειστικά σε Λογιστές – Φοροτεχνικούς, που είναι πιστοποιημένοι από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι υπεύθυνοι επαγγελματίες με Ονοματεπώνυμο, και κυρίως έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.