Αλεξανδρούπολη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στηρίζει Λαζόπουλο, αλλά…

Μία ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη στήριξη της στην παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου για τις εκλογές του Μαΐου στο δήμο Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο. Πέρα από αυτήν όμως, υπάρχουν και ψιλά γράμματα, τα οποία ενδεχομένως να προκαλέσουν τριγμούς στην οργάνωση ενόψει των εκλογών.

Δείτε αρχικά την ανακοίνωση:

Οι προσωπικές στρατηγικές δεν  έχουν χώρο στην συλλογική  μας προσπάθεια.

Με αφορμή δημοσιεύματα για  την στάση μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ, η Νομαρχιακή Επιτροπή διευκρινίζει σε κάθε κατεύθυνση:

  1. H πολιτική σημασία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι σημαντικότατη και αναδεικνύει τις πολιτικές συγκρούσεις που συστηματικά πολιτικές δυνάμεις και μερίδα των ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν. Στην μάχη αυτή δεν υπάρχουν «ουδετερότητες» και αδιαφορία για το αποτέλεσμα.
  2. Σεβόμαστε την προσωπική άποψη κάθε πολίτη αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας , όσο και η Νομαρχιακή  Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ (μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες) στηρίζουν για το Δήμο Αλεξανδρούπολης την παράταξη Ενότητα για μια νέα πορεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δημήτρη Λαζόπουλο. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να θολώσει ή να παραποιήσει αυτή την πολιτική μας στάση , δεν συνεισφέρει στον αγώνα μας αλλά προσθέτει επιχειρήματα στους αντιπάλους.
  3. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου εκφράζεται και δεσμεύεται από τις δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις της και οτιδήποτε  άλλο εκφράζει προσωπικές στρατηγικές τις οποίες καταλαβαίνουμε, ως προς την σκοπιμότητά τους, αλλά δεν έχουν σχέση με τις αξίες  και την δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τις λέξεις

Αυτό που θα συμβεί όμως και το οποίο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ότι τουλάχιστον ένα μέλος της νομαρχιακής επιτροπής θα “χάσει την ιδιότητα του μέλους για έναν χρόνο” καθότι επέλεξε να στρατευτεί σε άλλη παράταξη και όχι σε αυτήν που στηρίζεται επίσημα από την Επιτροπή. Αυτό ορίζεται στο καταστατικό της Επιτροπής και δεν σημαίνει ότι το άτομο διαγράφεται, αλλά για τουλάχιστον έναν χρόνο δεν μπορεί να συμμετέχει στις διαδικασίες του οργάνου.

Το καταστατικό ορίζει πράγματα ακόμη και γι’ αυτούς που “ενεργά στηρίζουν” άλλους συνδυασμούς και υπάρχουν και τέτοια μέλη στην Επιτροπή του Έβρου.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να συμβούν και άλλες ανακατατάξεις, ως αντανάκλαση εξελίξεων που θα συμβούν ή που δεν θα συμβούν στην Αθήνα.

Πάντως, ενώ στα δημοτικά υπάρχει μία διάσταση απόψεων στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα Περιφερειακά (τουλάχιστον προς το παρόν), αφού η στήριξη στο πρόσωπο και την παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα είναι καθολική.