Απάντηση Λαμπάκη σε κριτική Μιχαηλίδη για τις 26 εξαγγελίες

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ κ. Μιχαηλίδης αδυνατώντας να αντιληφθεί το έργο μας και κλείνοντας τα μάτια σε αυτό, ξεπερνώντας κάθε όριο λογικής, λαϊκισμού και ψεύδους δημοσίευσε 26 εξαγγελίες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της παράταξής μας «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», Βαγγέλη Λαμπάκη.

Βέβαια όπως προαναφέρθηκε, «προσπέρασε» το γεγονός ότι ο δήμος μας

  • είναι πρώτος στην απορρόφηση ΕΣΠΑ
  • είναι πρώτος στην ενέργεια
  • μέσα στην κρίση μπορεί και αντιμετωπίζει την κρίση
  • πολεμά για την καθημερινότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τους ιδίους πόρους με νοικοκυροσύνη και
  • συγκέντρωσε το 2017 και το 2018, 10.000.000€ λογιστικό πλεόνασμα που με την αναδιανομή του το αξιοποιεί ήδη σε νέα έργα χάριν των δημοτών.

Τέλος, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος δήμος και στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας αλλά και από τους πρώτους στην Ελλάδα.

Οι δήθεν ανεκπλήρωτες εξαγγελίες που δημοσίευσε ο άνω δημοτικός σύμβουλος, οι οποίες τoν εκθέτουν και ως αυτοδιοικητικό και ως επιστήμονα αφού καταδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ούτε την επιστήμη ούτε την αυτοδιοίκηση, καταρρίπτονται καθώς:

  1. Η ένταξη του σχεδίου πόλης για το φυτώριο βρίσκεται στα χέρια του κτηματολογίου για μεταγραφή των οικοπέδων και η περιοχή της Καλλιθέας – Νέας Χιλής ολοκληρώθηκε από τον δήμο πριν από έξι  (6) μήνες και βρίσκεται ήδη για έγκριση στην Περιφέρεια. Κρίμα που ως αρχιτέκτων δεν το γνωρίζει, ούτε γνωρίζει βέβαια τον αγώνα που κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ.
  2. Η μεταφορά του ΚΤΕΛ πήρε τον δρόμο της οριστικά, αφού πρώτα χρειάσθηκε να καθορισθεί από  το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα τόπος μνημείου και όχι ιστορικός. Βέβαια κάνει πως δε γνωρίζει ότι συμβαλλόμενα μέρη είναι το ΚΤΕΛ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, με τον δήμο να συνεπικουρεί.
  3. Ο λαϊκισμός του ανωτέρω του δημιουργεί τύφλωση αφού ακόμα μετά από τέσσερα (4) και πλέον έτη στο δημοτικό συμβούλιο δεν κατάλαβε τον ρόλο του δημάρχου και του δήμου στην ανάπτυξη του λιμανιού, ότι δηλαδή το λιμάνι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ που μαζί με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον Ο.Λ.Α. θα προχωρήσουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίησή του. Ο δήμαρχός μας έχοντας αγωνία για την ανάπτυξη του δήμου, από τον οποίο περνάει και το λιμάνι, οδηγούσε και οδηγεί μεγάλες διεθνείς εταιρείες προς τον Ο.Λ.Α., οι οποίες ενδιαφέρονται κατά καιρούς για το λιμάνι μας και προσφέρουν ευθέως και εκ πλαγίου, εάν βέβαια προκηρυχθούν οι πολυπόθητοι διαγωνισμοί ώστε να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ο ρόλος του δημάρχου είναι αυτός και μόνο, αλλά ο συκοφάντης και ψεύτης δημοτικός σύμβουλος κος Μιχαηλίδης προσπαθεί να πείσει ότι ο δήμαρχος υποσχέθηκε  κόντρα στα ανωτέρω.
  4. Η ολλανδική εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στον χώρο του Δήμου στο Μαΐστρο με δημιουργία 350 θέσεων εργασίας  είναι γεγονός, αλλά αναμένουμε τη σχετική τροποποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δυνατότητα στην ΒΙΟΠΑ να είναι δυνατή η ανάπτυξη θερμοκηπίων με την υδροπονική  μέθοδο. Δυστυχώς ο εμπαθής  και μηδενιστής κ. Μιχαηλίδης ούτε αυτό το γνωρίζει, προκειμένου  να τροφοδοτήσει με λάσπη και ψεύδος.
  5. Το νέο στάδιο στον Απαλό έχει εξαγγελθεί και θα γίνει με μελέτη που θα αρχίσει, μόλις εντός των ημερών ολοκληρωθεί η μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου των 7.700.000 ευρώ. Δεν γνωρίζει όμως ο συγκεκριμένος συκοφάντης ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας καταβάλλει υπερπροσπάθεια και έτσι μπαίνουν χρονικές  προτεραιότητες;;;;
  6. Το γήπεδο Φώτης Κοσμάς θα παραμείνει ως αγωνιστικός χώρος με τα κολουάρ και θα ενωθεί με τον υπόλοιπο χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών αλλά μετά την ολοκλήρωση του γηπέδου στον Απαλό. Υπάρχει δηλ. προγραμματισμός, που ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος αγνοεί.
  7. & 8. Η δημιουργία οργανισμού επενδυτών και διαμετακομιστικού κέντρου αποτελεί συνέργεια κεντρικής σκηνής, Ο.Λ.Α., Επιμελητηρίου και Δήμου, για την οποία πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Η αλαζονεία όμως του κ. Μιχαηλίδη τον αναγκάζει να μηδενίσει όλο το έργο των άλλων, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του, παρέα με τον ακατέργαστο και μη παραγωγικό εγωισμό του.
  1. Για το ξενοδοχείο δίπλα στο «Δελφίνι» θα βγει διαγωνισμός μόλις ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια η έγκριση του σχεδίου πόλης της Ν. Χιλής. Μέχρι τότε θα έπρεπε να γνωρίζει ως αρχιτέκτων ότι δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός για επενδυτή.
  2. Ολοκληρώνεται η μελέτη της αναβάθμισης του ξενοδοχείου στα Ιαματικά Λουτρά και υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την επανάχρηση των Οθωμανικών Λουτρώνων.
  3. Η μείωση των δημοτικών τελών θα γίνει όταν παύσει η μεταφορά των απορριμμάτων στη Κομοτηνή. Αν και ο ανωτέρω δημοτικός σύμβουλος το γνωρίζει, εντούτοις πνίγεται από το λαϊκισμό του και τη στείρα αντιπολίτευση.
  4. Το παλιό κολυμβητήριο δεν μπορεί να μετατραπεί σε σπίτι της γυμναστικής, όπως αρχικά υπήρξε σχεδιασμός διότι εκρίθη στατικά επικίνδυνο. Αν ο λαϊκιστής και με εμμονές εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είναι θαυματοποιός, ας μας το πει.
  5. Η μετατροπή του παλιού κολυμβητηρίου σε αναψυκτήριο με πισίνες κρίθηκε μη ορθή, διότι υπάρχει αναψυκτήριο εντός του πάρκου και η θάλασσα δίπλα.
  6. Οι ποτίστρες και οι ταΐστρες για τα αδέσποτα παραλαμβάνονται στο προσεχές χρονικό διάστημα, διότι είναι στο χρηματοδοτούμενο έργο του ΣΒΑΑ. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η μελέτη ΣΒΑΑ.
  7. Επιστράφηκαν στην ΤΙΕΔΑ από όλους τα χρήματα, πλην του κ. Μαυρίδη, τον οποίο διαγράψαμε ομόφωνα από την παράταξή μας για αυτόν το λόγο.
  8. Συγχέει ο συγκεκριμένος σύμβουλος τα πάντα και βέβαια δεν αντιλαμβάνεται στο ελάχιστο το τεράστιο έργο της γεωθερμίας που μας κατάταξε ως δήμο πρώτο στη Ευρώπη.
  9. Ό,τι έχει σχέση με τον ρώσικο ναό έχει να κάνει με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και αρμόδιος για όποια απάντηση περί αυτού είναι ο Σεβασμιότατος.
  10. Πλήρης αγωνία ή λαϊκισμός καθόσον από το 2017 υφίσταται η εγκύκλιος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας περί απόδοσης της χερσαίας ζώνης στους 12 δήμους, μετά όμως από τον προσδιορισμό των λιμενικών αναγκών που θα απελευθερώσει την υπόλοιπη χερσαία ζώνη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του Master Plan από τον Ο.Λ.Α.
  11. Εάν δεν αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ότι τα αντισταθμιστικά για τον LNG θα συζητηθούν όταν θα δημιουργηθεί το κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών, η επιστήμη και η λογική σηκώνει τα χέρια.
  12. Το κλειστό γυμναστήριο εξαγγέλθηκε πράγματι στο ποσό των 18.000.000€, όχι όμως από τον δήμαρχο, κ. Λαμπάκη αλλά το 2014 από τον τότε Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη. Τέρμα τα ψέματα.
  13. Εάν παρακολουθούσε ο άνω δημοτικός σύμβουλος τη διαδικασία της μελέτης του κλειστού που παραδίδεται εκτός των ημερών ίσως (αν και αμφιβάλουμε) θα καταλάβαινε για τον χρόνο που απαιτήθηκε.
  14. Κωπηλατικό κέντρο μπορεί να δημιουργηθεί στον υδροταμιευτήρα, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες και κανείς νομίζω δεν μας απαγορεύει να σκεπτόμαστε και να σχεδιάζουμε.
  15. Οι προσπάθειές μας για τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης με την Αγ. Πετρούπολη είναι αξιοζήλευτες με απτά αποτελέσματα, αφού μέχρι το 2011 δεν υπήρχε ούτε ένας Ρώσος τουρίστας. Έπαινος για τη δημοτική αρχή για τον αγώνα αυτόν.
  16. Τα θεματικά πάρκα θα γίνουν αφού έγινε η σύλληψη της ιδέας. Απομένει δουλειά χωρίς μάλιστα οικονομικά ιδιαίτερα στοιχεία.
  17. Η Μαρίνα θα γίνει αλλά από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο Ο.Λ.Α.. Όσον αφορά τις κατασκευές του δήμου στα 43 στρέμματα της χερσαίας ζώνης, ίσα -ίσα που λειτουργούν επαυξητικά, για τη δημιουργία της Μαρίνας εκεί όπου ο ιδιοκτήτης σκάφους  θα απολαμβάνει και τη χρήση στη χερσαία ζώνη και 5 γηπέδων ευγενών αθλημάτων. Δεν περιμέναμε βέβαια ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος θα αντιλαμβανόταν αυτόν τον συνδυασμό.
  18. Χωρίς ενημέρωση και αδιάβαστος για μια ακόμη φορά αφού η μελέτη για την ιχθυαγορά βρίσκεται ήδη εδώ και 2 μήνες στην Περιφέρεια για την ένταξή της σε χρηματοδοτικό μέτρο εξασφαλισμένο, ώστε να αρχίσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου – εργολάβου για την κατασκευή της ιχθυαγοράς στο ίδιο σημείο.

Ενώ λοιπόν θα έπρεπε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να είναι χρήσιμος ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση και κριτική στη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, ο κ. Μιχαηλίδης για μία ακόμη φορά άσκησε με τα 26 ψευδή σημεία του, το αγαπημένο του σπορ ήτοι: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΨΕΥΔΟΣ – ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, αποδεικνύοντας πάλι τον πολιτικό του νανισμό και την άρρωστη εμμονή του στο μηδενισμό συμπαρασύροντας σε αντίστοιχα λάθη και άλλους συνυποψηφίους του.