Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για να στηρίξει την υποψηφιότητα του

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωκλογές του Μαΐου θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά με “σταυρό” κατόπιν δικής του απαίτησης, όπως δήλωσε περίτρανα στο ακροατήριο που συγκεντρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να τον ακούσει το βράδυ του Σαββάτου.

Ο “Βαγγέλας”, όπως τον προσφώνησαν υποστηρικτές του κόμματος κατά την άνοδο του στο πόντιουμ, έκανε εν τέλει μία ιστορική διαδρομή στη δεκαετία της κρίσης στην Ελλάδα ψέγοντας δριμύτατα αρχικά τον Γιώργο Παπανδρέου και εν συνεχεία τον Αλέξη Τσίπρα και -μέσα από αυτό το ιστορικό rewind- εμβαπτίζοντας τη Νέα Δημοκρατία σε μία πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αφού όπως είπε “εμείς δεν κάναμε εγκλήματα κατά της χώρας”.

Ομιλών από καρδιάς και όχι διαβάζοντας κάποια ομιλία κατάφερε αρκετές φορές να προκαλέσει δυνατό χειροκρότημα από το κοινό, πλην όμως υποβάθμισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας οτι “οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες απευθύνονται στο κοινό των Δήμων και των Περιφερειών και πρέπει να πείσουν τον κόσμο να τους ψηφίσει ως πρόσωπα και ανεξάρτητα από κόμμα, ενώ ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής θέλει σταυρούς από όλη την Ελλάδα”. 

Όλα αυτά ελέχθησαν ενώ μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν εκτός από τις “επιλογές που έκαναν το κόμμα και ο Πρόεδρος” (ήτοι οι κ.κ. Λαμπάκης και Μέτιος), ο Χριστόδουλος Τοψίδης που διεκδικεί την Περιφέρεια ΑΜΘ απέναντι στον Χρήστο Μέτιο, καθώς και ο Βαγγέλης Μυτηλινός που διεκδικεί το Δήμο Αλεξανδρούπολης απέναντι στον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε αναρωτηθεί για το αν και πόσο ενωμένοι κατεβαίνουν οι Νεοδημοκράτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο ο “Βαγγέλας” θεώρησε σκόπιμο να μην σηκώσει το γάντι, συνεχίζοντας απλά να ιδρώνει τη φανέλα της Νέας Δημοκρατίας που τη φοράει από το 1974 με μόνο στόχο τις Ευρωεκλογές, αφού αυτές είναι “το Δημοψήφισμα των Εθνικών Εκλογών”.

Τέλος, οι θιασώτες του κόμματος κλήθηκαν να δείξουν την αγάπη τους γι’ αυτό στην πράξη δηλώνοντας εαυτούς ως δυνάμει εκλογικούς αντιπροσώπους γιατί η Νέα Δημοκρατία “θέλει δύο μάτια πάνω από κάθε κάλπη”.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν: ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία Κατερίνα Μάρκου και Άκης Τσελέντης και ο βουλευτης του κόμματος στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης.