Τη διεξαγωγή Εκλογών ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη η Φώφη Γεννηματά

Σε θέση μάχης ευθέως απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Από τις πρώτες γραμμές της ομιλίας της, η κα Γεννηματά έδειξε τις διαθέσεις της λέγοντας οτι “το ΚΙΝΑΛ στέκεται απέναντι από την παλιά δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την νέα δεξιά του Αλέξη Τσίπρα” γι’ αυτό και σημείωσε: “Κύριοι της κυβέρνησης έχετε τελειώσει – Ορίστε ημερομηνία εκλογών”. 

Η Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε δριμεία κριτική από τη Φώφη Γεννηματά αρχής γενομένης από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δέχτηκε την πρόταση περί εθνικής συνεννόησης που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ και εξέφρασε την αμφισβήτηση της για τη διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού, λέγοντας “όχι άλλα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα”.

Κατά την άποψή της κα Γεννηματά αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολιτική ανατροπή και ο κόσμος να μην ενισχύσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, αλλά να στηρίξει τον τρίτο πόλο που είναι το ΚΙΝΑΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι “το πρόβλημα της χώρας” για την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και οι πρακτικές του είναι “βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής”, ενώ από το στόχαστρο της δεν έλειψε ούτε η Νέα Δημοκρατία η οποία “είναι ο εχθρός μας και δεν το ξεχνάμε αυτό”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…”

Από το Νίκο Ζαμπουνίδη μέχρι τον Παναγιώτη Ζαπάρτα και από τον Γιώργο Ντόλιο μέχρι την Όλγα Ρενταρή, η αίθουσα του Grand Hotel Egnatia που φιλοξένησε την ομιλία της κας Γεννηματά γέμισε με περίπου 400 άτομα, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και η ομιλούσα κατά δήλωσή της.

Στην πρώτη σειρά και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σημιτσής που η κα Γεννηματά στήριξε από του βήματος, ενώ παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά σε όλα τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος είτε διεκδικούν εκλογική ψήφο, είτε όχι.

Βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής, που άπτεται και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, είπε η κα Γεννηματά, είναι στο κοντινό μέλλον η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να βγει από την πεντάδα των φτωχότερων Περιφερειών της Ευρώπης.

Η κα Γεννηματά απασχόλησε τους θιασώτες της για περίπου 30 λεπτά της ώρας, ενώ το λεκτικό της ατόπημα περί “Τελωνείου Καστανιάς” (και όχι Καστανεών) δεν πέρασε απαρατήρητο.