Το αδιαχώρητο επικράτησε στην κηδεία του Σάκη Τσαούση

Στην τελευταία του κατοικία βρίσκεται από χθες -Σάββατο 23.03- ο Σάκης Τσαούσης, που ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στην Αλεξανδρούπολη, όπου γεννήθηκε και πέρασε όλη του τη ζωή.

Ο Σάκης Τσαούσης ήταν ένας άρτια καταρτισμένος τεχνικός τηλεπικοινωνιών με μεγάλη επαγγελματική δράση τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και σε όλη τη Θράκη. Ήταν δε, ένας από τους πρωτεργάτες της εγκατάστασης και του αναλογικού και του ψηφιακού σήματος στα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής και εξ αυτού του λόγου λογίζεται και μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας του Έβρου, που τον αποχαιρέτισε σύσσωμη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε μικρός για να φιλοξενήσει όλους όσοι θέλησαν να τον αποχαιρετίσουν και μετρώνται σε πάνω από 500 άτομα.

Για τον Σάκη Τσαούση, η ενασχόληση με τις τηλεπικοινωνίες ή αλλιώς “με τι κεραίες”, ήταν σχεδόν μονόδρομος αφού από πολύ μικρός είχε ασχοληθεί με το λεγόμενο “πειρατικό ραδιόφωνο” και από κει είχε και τα δύο παρατσούκλια που τον συνόδευσαν σε όλη του τη ζωή: “Υπέρηχος” ή “Όσκαρ”.

Σε ηλικία 58 ετών, ο “Υπέρηχος” αποφάσισε να ρίξει ο ίδιος τους τίτλους τέλους της προσωπικής του εκπομπής κι αυτό για το οποίο όλοι θα τον θυμόμαστε είναι αυτό που είπε η κόρη του Σοφία στον συγκινητικό επικήδειο αποχαιρετισμό της προς τον πατέρα της: Ότι δεν άφησε τη ζωή μας χωρίς μουσική.

Ίσως γι’ αυτό να πήρε και το χειροκρότημα την ώρα που η σορός του έφευγε από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου.