Ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου

Ξεκινάμε ‘’Απ’ την αρχή’’ λοιπόν, σε μία νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συναντηθήκαμε με δημότες από όλο το δημοκρατικό φάσμα, με διαφορετική ιδεολογική και κομματική ταυτότητα, με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας αλλά και με νέους, ανήσυχους δημότες που με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή διάθεση θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για το καλό του τόπου μας. Ανθρώπους που θα ενώνουν, θα συνθέτουν και θα δημιουργούν, ανθρώπους που θέτουν ως προτεραιότητα τους το κοινό καλό έναντι του ατομικού συμφέροντος, που επιδιώκουν τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύγκλιση. Τέτοια πρόσωπα θα αποτελέσουν τα θεμέλια αυτής της προσπάθειας, θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Απ’ την αρχή», άνθρωποι που ζουν και ζυμώνονται μέσα στην τοπική κοινωνία και στα προβλήματά της. «Απ’ την αρχή» για να δώσουμε τέλος στη σημερινή κατάσταση της στασιμότητας και της παρακμής. «Απ’ την αρχή» για να μη βιώσουμε ξανά λάθη, παραλείψεις, σφάλματα, αδικίες. «Απ’ την αρχή» για να εμπεδώσουμε τις αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας στους κατοίκους, της συλλογικής λειτουργίας. «Απ’ την αρχή» για να δομήσουμε έναν ισχυρό και παραγωγικό πολυκεντρικό Δήμο Διδυμοτείχου, με το βλέμμα στραμμένο στις κοινότητες και τους οικισμούς του…

Ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει σήμερα ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια ηγεσία που θα εμπνέει, θα διεκδικεί, θα ανοίγει ορίζοντες, θα χαράσσει οδούς για ένα ευήμερο μέλλον, για έναν τόπο που θα αξίζει να ζεις, για μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.

Είμαστε παράλληλα ανοιχτοί να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, να ΔΕΧΘΟΥΜΕ και να ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ νέες ιδέες που θα οδηγήσουν στην από κοινού διαμόρφωση του νέου μοντέλου διοίκησης του δήμου ΜΑΣ.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σωρεία μακροχρόνιων προβλημάτων απλών άλλα και σύνθετων, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την δημιουργία συνθηκών ικανών να αναδείξουν τον ιστορικό δήμο μας.

Σέ αυτά να προσθέσουμε την διαχειριστική ανεπάρκεια, την απουσία οργανωμένης δημοτικής δράσης με σαφές και συνεκτικό σχέδιο, την αδιαφάνεια, την αποκλειστική έγνοια μόνο για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίσεις, καθώς και την εξυπηρέτηση των ημετέρων, οδηγούν τον δήμο μας σε αδιέξοδο και πλέον τα αποτελέσματα είναι εμφανή, απογοητεύουν και απομακρύνουν τους Δημότες και ειδικότερα τους νέους από την τοπική αυτοδιοίκηση και την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση της τρέχουσας κατάστασης, οδηγήθηκα στην απόφαση να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Διδυμοτείχου, θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση σας στις εκλογές του Μαΐου.

Γι αυτό ζητάω την στήριξή σας προκειμένου να διαμορφώσουμε όλοι μαζί με συναινετικές πρακτικές τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα Δήμο αντάξιο της λαμπερής ιστορίας και του πολιτισμού του, πρωτοπόρο σ’ όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το συμφέρον όλων των δημοτών.

Θα καταθέσουμε στους πολίτες ένα πρόγραμμα που οι άξονες του θα περιλαμβάνουν έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, υλοποιήσιμα και κοστολογημένα, που θα παράγουν ορατές και μετρήσιμες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Ελάτε να υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την όμορφη και έντιμη προσπάθεια.

 

«Ένας Δήμος, ένα όραμα, ένα μέλλον»

 

Διδυμότειχο,  19 Μαρ. 2019
 
Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου