O Βασίλης Κικίλιας τα βάζει με τον Γεώργιο Καμπά για την υπόθεση των Μητρετώδη -Κούκλατζη

Έχουν περάσει επτά μήνες από τη στιγμή που οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επέστρεψαν από την Τουρκία και τη φυλακή της Αδριανούπολης όπου είχαν κρατηθεί για 167 ημέρες, όμως για τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, ο “φάκελος” δεν έχει κλείσει.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κος Κικίλιας επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα, με το οποίο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ασχοληθεί εκτενώς και ο κος Κικίλιας είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή απο κοινού με τον Εβρίτη βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη. Παρά το γεγονός ότι ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την περίοδο της σύλληψης των δύο στρατιωτικών Βαγγέλης Αποστολάκης, απάντησε λέγοντας ότι έγινε η ΕΔΕ και η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, ο Τομεάρχης δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει καλυφθεί.

Έτσι λοιπόν, από το τηλεοπτικό βήμα του Σκάι, ο κος Κικίλιας “τα έβαλε” με τον τότε αρχηγό του Δ’ ΣΣ και νυν αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Καμπά λέγοντας: “Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο. Έκανα ερώτηση στους κ.κ. Αποστολάκη και Ρήγα, απάντηση δεν έδωσαν, λέγοντας ότι είναι απόρρητα τα αποτελέσματα. Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε”. 

Επιπλέον, ο κος Κικίλιας κάλεσε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών που είναι απόρρητη, “να μας εξηγήσει τι έγινε στον Έβρο. Γιατί κάνουν σα να μη συνέβη τίποτε, αλλά για τον αλεξιπτωτιστή πέφτει κυνήγι…”.