Έξαλλος με την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ερντογάν – Θύμωσε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ένωση.

Εξετάζοντας τη στάση της Τουρκίας σε διάφορα θέματα, με ακρογωνιαίο λίθο την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 370 μέλη του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωσης, 109 κατά και 143 απείχαν.

Αν και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό για την ηγεσία της Ένωσης, ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν έδειξε την ενόχλησή του από αυτό δηλώνοντας από τη Σμύρνη ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτίθεται στην Τουρκία υιοθετώντας της θέσεις των τρομοκρατικών (για την Τουρκία) οργανώσεων PKK και FETO”. 

Η ομιλία του στη Σμύρνη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των τοπικών εκλογών που θα γίνουν στην Τουρκία και από το ίδιο βήμα είπε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο “αν είχε την ευκαιρία, δεν θα δίσταζε να παραδώσει την Τουρκία στους τρομοκράτες”.

Η οργάνωση PKK αποτελείται κατά κύριο λόγο από Κούρδους που διεκδικούν την ανεξαρτησία τους και η FETO είναι η κατά τον Ερντογάν υποκινήτρια οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Η Τουρκία ξεκίνησε τις συζητήσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1987.

με πληροφορίες από το anadolu