Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ‘Αινήσιου Δέλτα’ – Στόχος η διατήρηση των καλυβών

Η διάσωση των καλυβών του Δέλτα του Έβρου είναι ο βασικός, αλλά όχι ο μοναδικός στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ‘Αινήσιο Δέλτα’, που λειτουργεί με στόχο την προστασία του σπάνιου υδροβιότοπου, αλλά και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζουν οι: Παράσχος Παπαδάκης δικηγόρος Πρόεδρος, αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Καμηλάρης αλιέας, γεν. γραμματέας ο Πασχάλης Ζαφειρόπουλος δημοτικός υπάλληλος, ταμίας Νίκος Μουσουνάκης ελεύθερος επαγγελματίας , κοσμήτορας ο Γιώργος Καρατσόλης ιδιωτικός υπάλληλος και μέλη οι Kωνσταντίνος Καλέντζης δασολόγος ιχθυολόγος και Χρήστος Πασχαλάκης ελεύθερος επαγγελματίας.

Αρχίζει κύκλος επαφών με τους τοπικούς φορείς

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν την μικροκοινωνία του Δέλτα, ενώ μια πλήρη αναδρομή στο νομικό καθεστώς που διέπει την υπόσταση των καλυβών έκανε εκλαϊκευμένα ο δικηγόρος Παράσχος Παπαδάκης που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, διατηρεί καλύβα ο πατέρας του κι έχει χειριστεί την πλειοψηφία των υποθέσεων που είχαν φθάσει στην δικαιοσύνη με αθωωτική κατάληξη. Όπως τόνισε από το 2013 μέχρι τις μέρες μας έγιναν πολλά πράγματα γι΄αυτό και οι καλύβες υπάρχουν, έχει παραγραφεί το πλημμέλημα της αυθαίρετης κατασκευής, εκκρεμούν όμως η παράνομη καταπάτηση της δημόσιας έκτασης και αναφέρθηκε σε δυσλειτουργίες των υπηρεσιών που ερμηνεύουν κατά το δοκούν συγκεκριμένες αποφάσεις. «Θεωρώ θλιβερό να παλεύουμε με το ίδιο μας το κράτος για τα αυτονόητα», για να πει ξεκάθαρα ότι «πέρα από το όφελος των καλυβιέρηδων, ή τα γούστα των κυνηγών, υπάρχει άμεσο εθνικό συμφέρον, επιβάλλεται να παραμείνει η ελληνική παρουσία για να μην γίνει «γκρίζα ζώνη» το Δέλτα, όπως συνέβη με τα Ίμια».

Την επικοινωνιακή υποστήριξη του συλλόγου και των αιτημάτων του έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, ενώ την στήριξη του δήμου Αλεξανδρούπολης σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου μετέφερε στη Γενική Συνέλευση ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης.