Σαμοθράκη και βόρειος Έβρος στο έλεος του χιονιά – Τους ‘πάγωσε’ η Ωκεανίδα

Το χειρότερο της πρόσωπο έδειξε στη Σαμοθράκη η “Ωκεανίδα”. Το καιρικό φαινόμενο που ανάμεναν οι μετεωρολόγοι χωρίς να μπορούν να προβλέψουν ακριβώς την έντασή του έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο νησί του Έβρου, που έχει σκεπαστεί από χιόνι.

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής έχει καταστήσει τη Σαμοθράκη ένα απροσπέλαστο κάστρο, στο οποίο δυσκολεύονται να επιχειρήσουν ακόμη και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, όπως και αυτά της Πυροσβεστικής. Παρόλα αυτά η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε μία επιχείρηση ενός ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο χιόνι λίγο έξω από τη Χώρα, όμως η γενική οδηγία που δίνεται από όλες τις κατευθύνσεις είναι “απαγόρευση κυκλοφορίας”, αφού σε ορισμένα σημεία το χιόνι έχει φτάσει το 1 μέτρο.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού όπως και στις τηλεπικοινωνίες, ενώ αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι οι οποίες επιχειρήσεις αποκατάστασης μπορούν να γίνουν μόνο μετά την εκτόνωση του φαινομένου. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι και για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών της προηγούμενης κακοκαιρίας, που είναι σε εξέλιξη στο νησί, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται η Σαμοθράκη.

“Στην κατάψυξη” ο βόρειος Έβρος

Η “Ωκεανίδα” έχει επηρεάσει σημαντικά και το βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Εκεί, τα χαρακτηριστικά του καιρού είναι η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που σε συνδυασμό με την ελαφρά χιονόπτωση όμως κάνει δύσκολη την κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Τα συνεργεία των δήμων εργάζονται από το πρωί του Σαββάτου συνεχώς, όμως η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς υπάρχουν πολλά “κρυφά” σημεία, που το παγωμένο χιόνι μετατρέπει σε παγίδες.