Πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, για δημοτική υπηρεσία συγκοινωνίας με αυτόνομα mini-bus

Η κινητήριος δύναμη της κάθε Δημοτικής Αρχής, είναι η χρησιμότητά της στην καθημερινότητα των πολιτών. Με μια ευέλικτη και σύγχρονη δημοτική υπηρεσία συγκοινωνίας με διευρυμένα δρομολόγια, σκοπεύουμε να δώσουμε στους Αλεξανδρουπολίτες που δεν έχουν μέσο μεταφοράς τη δυνατότητα να κινηθούν στην πόλη, αλλά και σε δημότες που διαθέτουν μεταφορικό μέσο να αφήσουν το αυτοκίνητο και να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο χωρίς το σημερινό άγχος. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Αλεξ/πολη, μια πόλη πιο λειτουργική, πιο φιλική στο περιβάλλον. Πάμε μαζί παντού… στην πόλη που όλοι αγαπάμε, θα πρέπει να είναι το σύνθημά μας για τα επόμενα χρόνια.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε ως προς τις προτάσεις αυτές και με την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, στην πρόσφατή μας συνάντηση, με αναφορά και σε αντίστοιχα παραδείγματα από άλλες Ελληνικές πόλεις. Όλα αυτά εναρμονίζονται πλήρως, με την Νέα διάταξη στο άρθρο 83 του ν.3463/2006 “Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων” που πρόσθεσε πριν από λίγες ημέρες πολυ-τροπολογία 31 σελίδων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αυτός είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να λύσουμε το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ένα σύστημα δηλαδή με αυτόνομα ΜΙΝΙ BUS, με κυκλικά δρομολόγια τα οποία θα συνδέουν τις περισσότερες γειτονιές και τα προάστια της πόλης με τους βασικούς πόλους έλξης μετακινήσεων (οικονομικούς, διοικητικούς, εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς αθλητικούς, κοινωνικών εκδηλώσεων).Τα  mini-bus θα είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, θα διαθέτουν θέσεις για καθήμενους και όρθιους, καθώς και είσοδο και θέση για ΑΜΕΑ. Αυτού του είδους τα ευφυή συστήματα μεταφορών με οχήµατα χαµηλών ή µηδενικών ρύπων, μέσω της δυναµικής πληροφόρησης του κοινού µε την χρήση προηγµένων µέσων, είναι το κλειδί για να καταστεί δυνατή η αειφόρος ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών και να περιοριστεί η χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη μας. Τέλος αναγκαίο κρίνεται οι αφετηρίες να γίνουν σε διαφορετικά σημεία, με αυτή  της οποίας ο προορισμός θα είναι προς ανατολικά να βρίσκεται είτε στην περιοχή του γηπέδου ¨Φώτης Κοσμάς¨, είτε του Ε.Ο.Τ., ενώ αυτή που θα έχει προορισμό προς τα δυτικά θα είναι στην περιοχή του ΚΕΓΕ.

Το σχέδιό μας είναι να προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων, έξυπνων και κοινωνικά προσβάσιμων υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της πόλης, θέτοντας στο επίκεντρο τον πολίτη.

 

 

 

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Υποψήφιος δήμαρχος –

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”