Ανοίγει ο κόμβος στα Δίκελλα – Έρχονται τα διόδια στο Αρδανιο

Ανοίγει τελικά ο κόμβος των Δικελλων στη Μακρή της Αλεξανδρούπολης και έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα τον κατοίκων το οποίο κατατέθηκε πριν από δέκα χρονια, δηλαδή όταν είχε κλείσει απότομα και χωρίς προειδοποίηση ο συγκεκριμένος κόμβος.

Η επαναλειτουργία του κόμβου κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη, αφού έτσι η περιοχή των Δικελλων – Μάκρης θα αποκτήσει μια δεύτερη διέξοδο, που τόσο χρειάζεται.

Το έργο θα υλοποιήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ με μελέτη που έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του δημου Άλεξανδρουπολης και θα κοστίσει 750.000 ευρώ.

Ερχονται τα διόδια του Αρδανιου

Εν τω μεταξύ όπου να ‘ναι ξεκινά και η κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αρδανιου του Έβρου. Συγκεκριμένα η κατασκευή θα ξεκινήσει μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της Εγνατία Οδός ΑΕ, με τον πρόεδρο της να σημειώνει ότι η εγκατάσταση του σταθμού δεν αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρίας αλλά δέσμευση προηγουμενων κυβερνήσεων έναντι των θεσμών.

Τέλος, η Εγνατία Οδός ΑΕ θα ξεκίνησει και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους νομούς Έβρου και Ροδόπης με μια χρηματοδότηση ύψους 60.000.000 ευρώ που θα λάβει από το υπουργείο Ανάπτυξης.