Τρομάρας: Το παράπονο ενός θρύλου!

Τον Γιώργο Τρομάρα τον γνώρισε όλη η Ελλάδα όταν στις δεκαετίες του 80 και του 90 περιδιάβαινε την ελληνική επαρχία επιδεικνύοντας τις υπερφυσικές του δυνάμεις. Τα σόου του Τρομάρα με τη μουσική υπόκρουση “είσαι ο πρώτος ρε Τρομάρα”, συγκέντρωναν πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλοι έτρεχαν να δουν τον “μασίστα” το πιο απλό πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να σκίζει τηλεφωνικούς καταλόγους με μία κίνηση και το δυσκολότερο να σέρνει αυτοκίνητα ή/και βαγόνια μόνο με τα δόντια του.

Ο Γιώργος Τρομάρας πίσω από τον μύθο του σόουμαν, που σήμερα τείνει να γίνει λούμπεν, είναι σήμερα ένας άνδρας 70 ετών που εξακολουθεί να αγαπάει τον αθλητισμό και να διακονεί τις αξίες του με όποιον τρόπο μπορεί (αν και δεν έχει διακόψει τα σόου εντελώς). Ο ίδιος άλλωστε ήταν και η έμπνευση του γιου του Κώστα, ο οποίος διαπρέπει στα αγωνίσματα της πάλης, ενώ υπήρξε και από τους πρώτους Έλληνες που ξεκίνησαν τη λειτουργία γυμναστηρίων στη χώρα (στη δεκαετία του 1970). Ο Γιώργος Τρομάρας είναι διακεκριμένος αθλητής της ιαπωνικής πάλης και του δυναμικού τρίαθλου.

Σήμερα, ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει ανά την Ελλάδα κάνοντας ενημερώσεις στα σχολεία με θέμα πάντα την αξία του αθλητισμού. Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε για να τιμήσει τη μνήμη του παγκοσμίου φήμης παλαιστή και ηθοποιού Στέφανου Μιλτσακάκη, αφού παρακολούθησε το μνημόσυνο που τελέστηκε υπέρ αναπαύσεως του στη γενέτειρα του, τον Προβατώνα του δήμου Σουφλίου.

Το παράπονο του θρύλου

Ο Γιώργος Τρομάρας έχει και ένα παράπονο από την Ελλάδα, την οποία όπως λέει αγαπάει πολύ και γι’ αυτό δεν την εγκατέλειψε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχε δεκάδες προτάσεις για καριέρα στο εξωτερικό.

Το παράπονό του είναι ότι η προσφορά όλων αυτών των ετών δεν αναγνωρίστηκε από την ελληνική πολιτεία και ως εκ τούτου δεν λαμβάνει ούτε ένα ελάχιστο ποσό ως σύνταξη. Παρόλα αυτά, όπως λέει “δεν σκύβει το κεφάλι” και συνεχίζει να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

Θυμηθείτε ένα σόου του Τρομάρα εδώ: