Τουρκία: Μισό εκατομμύριο άνθρωποι το 2018 την επισκέφθηκαν για Ιαματικό Τουρισμό!

Περισσότερους/ες από μισό εκατομμύριο (550.000) τουρίστες/ριες κατέγραψε η Τουρκία για το 2018, τους οποίους κατατάσσει στο κομμάτι του “Ιαματικού Τουρισμού”. Στον ιαματικό τουρισμό η Τουρκία εντάσσει ανθρώπους που την επισκέπτονται για ιατρικές επεμβάσεις, θερμά λουτρά και λασπόλουτρα καθώς και ηλικιωμένους ή ΑμεΑ που επισκέπτονται τα εξειδικευμένα κέντρα της.

Ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού για τις ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα της, η γειτονική χώρα εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική προσέλκυσης Ρώσων τουριστών για την τρέχουσα χρονιά (με στόχο τα 100.000 άτομα), τους οποίους φιλοδοξεί να αποτραβήξει από τις αγορές της Γερμανίας και του Ισραήλ.

Στον ιατρικό τουρισμό η Τουρκία προσελκύει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για οφθαλμολογικές και αισθητικές επεμβάσεις, εμφύτευση μαλλιών, ορθοπεδικούς και ογκολογικούς ασθενείς.

Την ίδια ώρα η Βουλγαρία που φέτος διοργάνωσε για 36η συνεχόμενη χρονιά την διεθνή έκθεση Holiday & SPA Expo, ‘ποντάρει’ και αυτή στις ιαματικές πηγές της, προτάσσοντας τες ως τουριστικό “ατού”. Οι τουρίστες του “ιαματικού τουρισμού” μάλιστα λογίζονται ως αυτοί που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική κινητικότητα της χώρας σε off season περιόδους.