Βραβείο «Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες» απέσπασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη «VERDE.TEC 2019»

Στο πλαίσιο των «Greek Green Awards 2019», ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες στην κατηγορία «Συνεργασία», αναφορικά με την συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Έργο IRIS” (IntegratedandReplicableSolutionsforCo-CreationinSustainableCities), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας.

Το “IRIS” στοχεύει στην προώθηση της εφαρμογής υπηρεσιών ενέργειας και κινητικότητας που βασίζονται στη ζήτηση από τους χρήστες (user-demanddriven) και στην προώθηση της εφαρμογής επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων τεχνολογιών για τη δημιουργία έξυπνων βιώσιμων πόλεων. To IRIS υλοποιείται από 43 εταίρους από 7 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με πόλεις «Φάρους» την Ουτρέχτη (Ολλανδία), το Γκέτεμποργκ (Σουηδία) και τη Νίκαια (Γαλλία) και πόλεις «Ακόλουθοι» τη Βάασα (Φιλανδία), την Τενερίφη (Ισπανία), τη Φοκσάνη (Ρουμανία) και την Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα). Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υποστηρίζεται στην υλοποίηση του έργου από Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ) και το Energy HIVE Cluster.

Η βράβευση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα βραβεία που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της VERDE.TEC 2019 αποτελεί τη 2η βράβευση του Δήμου για το πρόγραμμα IRIS μετά από αυτή στα Euro-China Green & Smart City Awards στο Νίνγκμπο της Κίνας, το Σεπτέμβριο του 2018.