“Θερίζει” η γρίπη σε όλη την Ελλάδα – Τι λένε οι γιατροί;

Στους 56 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη γρίπη σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από το στέλεχος Η1Ν1. Ένα τέτοιο κρούσμα μάλιστα, καταγράφηκε και στην Αλεξανδρούπολη, σε μία γυναίκα 45 ετών, η οποία ευτυχώς κατάφερε να ανταπεξέλθει αν και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ζήτημα όμως είναι, όπως παρατήρησε σε ρεπορτάζ του Θράκη Νετ ο Παθολόγος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, το ποσοστό του εμβολιασμού κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόνο το 20% του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί την ώρα που θα έπρεπε το ποσοστό αυτό να ξεπερνά το 80%.

Συνεπώς, το μόνο που απομένει, είναι να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης και προσωπικής υγιεινής, γεγονός στο οποίο συμφωνούν και οι φαρμακοποιοί. Ο κος Τάσος Τερζής που προεδρεύει του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, σημείωσε ότι πλέον το αντιγριπικό εμβόλιο δεν υπάρχει στα φαρμακεία, λόγω του ότι η εμβολιαστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της.

Επιπλέον, ακόμη και τώρα να κάνει κάποιος το εμβόλιο είναι “δώρο-άδωρο”, αφού τα αντισώματα θα αναπτυχθούν σε διάστημα 15-20 ημερών, οπότε θα έχει παρέλθει η συγκεκριμένη περίοδος που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.