Αλεξανδρούπολη: Ο Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τις εκκολαπτόμενες “Code Girls”

Ένα διαφορετικό κόσμο εξερευνούν το τρέχον και το επόμενο (23 & 24/02) πάνω από 20 κορίτσια της Αλεξανδρούπολης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Code Girls”. Τα κορίτσια μαθαίνουν το “πίσω κείμενο” από αυτό που βλέπουμε στους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές.

Με απλά λόγια, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα κορίτσια κάνουν μία εισαγωγή στις γλώσσες προγραμματισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιχειρούν δηλαδή να γίνουν “Code Girls”. Το πρόγραμμα φιλοξενείται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, όμως υλοποιείται από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ‘Ματαρόα’.

Το καλωσόρισμα των επίδοξων “Code Girls” έγινε από τον πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη για να πει στις μικρές μαθήτριες ότι “παρ’ όλο που οι ΗΠΑ θεωρούνται ότι κάνουν μεγάλη πρόοδο στα θέματα τεχνολογίας, χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια για να αποφασίσουν να κάνουν την καριέρα τους στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική”.

Στην αποφώνηση του ο κος Φλέγκερ ευχήθηκε στο μέλλον να δουλέψει με κάποιες από τις εκκολαπτόμενες “Code Girls” ενώ προηγουμένως είχε επισημάνει: “Γνωρίζουμε, πιστεύουμε, είναι γεγονός ότι τα κορίτσια -εσείς- μπορούν να πετύχουν στην τεχνολογία, απλώς πολλές φορές δεν διαλέγουν αυτό τον δρόμο κι αυτό έχει σημασία, γιατί οι εταιρίες, οι κυβερνήσεις, όλοι μας για να παίρνουν τις σωστές και καλές αποφάσεις χρειάζονται και εσάς – τις γυναίκες- στις ομάδες τους. Είσαστε σημαντικές, οι ιδέες σας είναι σημαντικές. Σας χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά. Να πιστεύετε στον εαυτό σας γιατί εμείς πιστεύουμε σ’ εσάς. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και για την Ελλάδα, καθώς και η χώρα σας χρειάζεται όλες σας με τα όνειρά σας να πετύχετε σε αυτό που θα αφιερωθείτε”.

Για την οργάνωση της υποδομής προκειμένου να μετατραπεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε αίθουσα διδασκαλίας, συνήργησε και ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης.

Ο πρόξενος των ΗΠΑ είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο.