Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αποστολάκη – Ακάρ, την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται για μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο

Θετικό τόνο επιχειρούν να δώσουν όλα τα ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους για τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας Ευάγγελος Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη δημιουργία τεχνικών κλιμακίων για την οικοδόμηση μέτρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η συνάντηση τους έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν.

Οι δύο ΥΕΘΑ γνωρίζονται ήδη από τις παράλληλες θητείες που είχαν ως αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της συνεργασίας τους στους κόλπους του NATO.

Την ίδια ώρα όμως, η Τουρκία ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γείτονος, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πλήρη ανάπτυξη του στόλου της στο Αιγαίο, αλλά και δοκιμή των νέων οπλικών της συστημάτων. Συνεπεία αυτού, η Αθήνα έχει τεθεί σε επιφυλακή παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.