Αλεξανδρούπολη: 13 νέα μέλη στην παράταξη Λαμπάκη και η απάντηση για τα κομμένα δέντρα

Δεκατρία νέα ονόματα από το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” για τις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, από τους οποίους οι πέντε θα συμμετέχουν στο “κεντρικό” ψηφοδέλτιο και οι εννέα στα ψηφοδέλτια τοπικών κοινοτήτων.

“Το να εκλεγείς για δευτερη φορα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά το να κερδίσεις για τρίτη φορά είναι σχεδόν ακατόρθρωτο, αλλά για άλλους και όχι για μας την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” που μάθαμε να διοικούμε με σύνεση και αναπτυξιακή προοπτική” σχολίασε ο κος Λαμπάκης πριν ανακοινώσει τα εξής ονόματα:

  • Καλαϊτζίδης Γιώργος –  ΑΓΡΟΤΗΣ
  • Μαλουσίδου Χρυσούλα – ΟΙΚΙΑΚΑ
  • Τσοπουριάν Μαριέττα – ΟΙΚΙΑΚΑ
  • Ατματζίδης Λεωνίδας – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΑΣ
  • Καρασάνης Θεόδωρος – ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑΣ
  • Ατματζίδου Παναγιώτα –  ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ
  • Νεπιανίδης Βασίλειος – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • Σαριμπεκίδης Αντρανικ (Ανδρέας)  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • Τσαρουχίδου Αλεξανδρα ΟΙΚΙΑΚΑ
  • Γαβρίλοβα Ιουλία – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  • Γιαμούρα Μαρία  –  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  • Πατερόπουλος Κώστας – ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
  • Σαλή Ογλού Γιασεμίν – ΟΙΚΙΑΚΑ

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, τα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά για τον συνδυασμό “Πόλη και Πολίτες” είναι περίπου 100.

>>> Που στηρίζεται ο Βαγγέλης Λαμπάκης; 

Ο κος Λαμπάκης εκμεταλλεύτηκε την εκδήλωση της παρουσίασης για να στείλει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις και των αντιπάλων του συμπεριλαμβανομένων. Ειδικά για τους τελευταίους είπε “ότι πρέπει να κάνουν πρόγραμμα και να αντιπαρατεθούν, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και νέες παρατάξεις που λειτουργούν εδώ και 3-4 μήνες”. 

Αυτόπροσδιοριζόμενος ο Δήμαρχος χαρακτήρισε εαυτόν ως θιασώτη του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά σημείωσε ότι η παράταξη “δεν ταμπουρώθηκε σε κανένα κόμμα”. 

“Είχαμε ανάγκη εμείς να πάρουμε χρίσμα;” διερωτήθηκε και συνέχισε: “τιμή για μένα η στήριξη από τον χώρο στον οποίο ανήκω και δεν ντρέπομαι γι’ αυτόν αλλά και η πρόσκληση προς όλους τους άλλους όπου και αν ανήκουν για να συνθέσουμε σε έναν χώρο όπου υπάρχουν όλα […]. Αυτή είναι η αυτοδιοίκηση γι’ αυτό δεν φοβήθηκα να πάρω τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και αμέσως μετά να ζητήσω τη στήριξη ενός άλλου ιδεολογικού χώρου, του ΣΥΡΙΖΑ, και ζητάω από παντού γιατί εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα και δεν είμαστε ιππότες χρισμένοι, γιατί εμείς δεν καθοριζόμαστε μέσα από πολιτικές που μας τις φέρνουν στο πιάτο, γιατί εμάς δεν κάνουν τις παρατάξεις με μέλη κομματικά, αλλά την παράταξη την χτίσαμε 14 χρόνια μόνοι μας και έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ανυπάκουοι στο δικό μας πολιτικό χώρο όταν πρόκειται να προσβληθούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών”. 

Η απάντηση για τα κομμένα δέντρα που έγιναν viral 

Ο κος Λαμπάκης, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ προβάλλουν (ή δεν προβάλλουν) τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε και στο ‘viral’ θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα κομμένα δέντρα στην παραλιακή λεωφόρο και τον πάρκινγκ του γηπέδου ‘Φώτης Κοσμάς’.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση με την οποία έγινε η κοπή των δέντρων που ελήφθη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης τον περασμένο Οκτώβριο και η οποία α) βασίζεται στις εγκεκριμένες μελέτες του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και β) προβλέπει την αντικατάσταση των κομμένων δέντρων με πολλαπλάσια. Μπορείτε να δείτε την απόφαση εδώ: Απόφαση_Κοπής_Δέντρων

Η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη Δευτέρα οπότε και θα παρουσιαστούν υποψήφιοι από τις Φέρες.