Search
Close this search box.
Ένα σάντουιτς φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα έκανε περήφανη την Αλεξανδρούπολη!

Τη Βασιλική Γιαγλή ή αλλιώς Κική τη γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Αλεξανδρουπολίτες (ειδικά δε οι ‘ξενύχτες’), αφού επί χρόνια μαγειρεύει στην κουζίνα στου THOMA’S (και πριν από αυτό στο θρυλικό Μακ Ντόναλντ). Όλοι ξέρουν το ταλέντο τις Κικής στις κρέπες, όμως το μαγειρικό της ταλέντο είναι πολύ μεγαλύτερο και πλέον και βραβευμένο.

Εξελίσσοντας τις γνώσεις της στη μαγειρική, η κα Γιαγλή παρακολουθεί τον κύκλο σπουδών του ΙΕΚ Μαγειρικής του Υπουργείου Τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη και προσφάτως συμμετείχε στον διαγωνισμό Μαγειρικής Ελληνικών Προϊόντων ‘Greek Chef 2019’ της έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Εξποτροφ που έγινε στην Αθήνα στο διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου.

Πώς κατάφερε να ‘μαγέψει’ τους κριτές

Η Κική διαγωνίστηκε στην κατηγορία “ΒΜ5 ΜΑΘΗΤΕΣ: Δυο Δημιουργικά Σάντουιτς με Βάση: Την Ελληνική Πίτα (του Γύρου) το ένα από Χοιρινό Κρέας και το άλλο με Ελληνικό Καπνιστό Αλλαντικό” και στο μαγειρικό της οπλοστάσιο, πέρα από το ταλέντο της είχε προϊόντα από την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη και τη Μάκρη.

Πιο συγκεκριμένα το λάδι που χρησιμοποιήσε ήταν αγουρέλαιο παραγωγής του πολυβραβευμένου Κύκλωπα, το αλλαντικό της από τον Υφαντή (γαλοπούλα fouantre) και η σως τυριού φτιαγμένη από γαλοτύρι Σαμοθράκης. Όλα αυτά μαζί της χάρισαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην συγκεκριμένη κατηγορία του διαγωνισμού. Στην ίδια θέση διακρίθηκε επίσης και ο συμμαθητής της Δημήτρης Τσιαταλτζιάλης.

Η έκθεση Εξποτροφ 2019

Η έκθεση Εξποτρόφ 2019 διοργανώθηκε φέτος για 6η φορά και έχει ως στόχο “να προάγει τον κλάδο της ελληνικής γαστρονομίας, να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, προσφέροντας νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές, και παράλληλα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και χαράς για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες χάρη στα πλούσια και πολυποίκιλα event που φιλοξενεί”.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν:

  • Περισσότεροι από 300 μικροί παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
  • Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»(νέα ενότητα)

Διοργανώθηκαν:

  • Οι ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Πίνουμε Ελλάδα με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 80 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
  • 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Συνοδευτικά, Ελιές  & Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα (νέα ενότητα)
  • Ο 4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEK CHEF 2019 σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
  • Σεμινάρια και ημερίδες για τις εξαγωγές