Ξεκινάει η κατασκευή του Λυκείου των Φερών

Σε μια εβδομάδα από σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Λυκείου στις Φέρες, αφού πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Χθες, στο πρώην Δημαρχείο των Φερών υπογράφηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της αναδόχου εταιρίας που προβλέπει ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε 24 μήνες από τώρα.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι το κτίριο θα είναι έτοιμο νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο και αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η κατασκευή των δύο σχολικών κτιρίων στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον το εννοεί (σ.σ. τα δύο σχολεία του ΚΕΓΕ και το Λύκειο των Φερών έχουν τον ίδιο ανάδοχο, που προέκυψε από ηλεκτρονικό διαγωνισμό).

Η έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Λυκείου στις Φέρες ξεκίνησε από τη υφιστάμενη δημοτική αρχή στα τέλη του 2012. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε να γίνει μία σειρά πολλών ενεργειών για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αρχής γενομένης από το οικόπεδο που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει. Σε όλη την πόλη των Φερών υπήρχε μόνο που ήταν χαρακτηρισμένο ως χώρος ανέγερσης σχολικού κτιρίου και βρίσκεται στις παρυφές της, εν τούτοις η απόκτηση της χρήσης του από τον Δήμο ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία.

Το έργο προϋπολογίζεται στα 3 εκ ευρώ και η μελέτη έχει καταρτιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το κτίριο θα είναι σε σχήμα ‘Γ’, διώροφο και δυναμικότητας 150 μαθητών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα οι μαθητές του Λυκείου στις Φέρες παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές του ΟΣΚ και κόστισαν 140.000 €.