Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης τίμησε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε μία εκδήλωση που έγινε για πρώτη και τελευταία φορά στις εγκαταστάσεις του απέναντι από το γήπεδο ‘Φώτης Κοσμάς’ στην Αλεξανδρούπολη.

Η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι αναγνωρισμένη σε 140 χώρες και στην Αλεξανδρούπολη αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έγινε οργανωμένη ημερίδα από τον Σύλλογο, αλλά στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες δράσεις από τα μέλη του, πριν ‘οργανωθούν’ και φτιάξουν το ΣΤΕΘ.

Και σε αυτή την ημερίδα, όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να καταστεί μη επικίνδυνο. Άλλωστε η δράση του Συλλόγου περιστρέφεται γύρω από τους άξονες “Εκπαίδευση, Ασφάλεια, Ενδιαφέρον για τον τόπο”, όπως είπε στο “R” ο πρόεδρος του Νασσίμ Σύριος.

Η έναρξη έγινε με την μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Διοικητή της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κου Βασίλη Παπακώστα και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν πέντε καταρτισμένοι ομιλητές πάνω σε θέμα χρήσης του διαδικτύου, αλλά και των συσκευών πρόσβασης σε αυτό.

“Όλοι αναγνωρίζουμε ότι μας λείπει η εκπαίδευση και εμείς προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε το αισθητήριο του κάθε χρήστη ώστε να επιλέγει σωστές λύσεις”, σχολίασε ο κος Σύριος, βάζοντας μια επικεφαλίδα στην εκδήλωση.

“Άστεγος” προσεχώς ο Σ.ΤΕ.Θ.

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για σήμερα Τετάρτη 06/02 το όργανο ανακαλεί την παραχώρηση του χώρου που είχε κάνει στον ΣΤΕΘ πριν από οκτώ μήνες.

Πρόκειται για το θέμα αύξοντα αριθμό -3- στην ημερήσια διάταξη και τον πρόεδρο του ΣΤΕΘ να δηλώνει ότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Η παραχώρηση είχε ισχύ δύο ετών και έχουν διανυθεί μόνο οι οκτώ μήνες ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον η αιτιολόγηση της δημοτικής αρχής για αυτή την αποφαση, όπως επίσης και η “υπερασπιστική γραμμή” που θα ακολουθήσει ο ΣΤΕΘ αν και ο κος Σύριος διευκρίνισε ότι “δεν υπάρχει διάθεση σύγκρουσης”. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος “η νέα τεχνολογία χωράει παντού”, εννοώντας φυσικά ότι η αλλαγή χώρου δεν σημαίνει διακοπή της λειτουργίας του Συλλόγου.