Search
Close this search box.
Να τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις ένα παιδί που υφίσταται κακοποίηση

Ένα περιστατικό που τελικά παρεξηγήθηκε άνοιξε για άλλη μία φορά στην Αλεξανδρούπολη τη συζήτηση περί προστασίας και παιδικής κακοποίησης. Επρόκειτο για την ανησυχία που μοιράστηκε μία μητέρα στο Facebook, τα παιδιά της οποίας είχαν δεχθεί πρόταση βοήθειας από άγνωστο οδηγό ενός λευκού βαν.

Η ιστορία του λευκού βάν μοιράστηκε πολύ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ωστόσο μετά από σχετική έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι προθέσεις του οδηγού δεν ήταν “ύποπτες”. Αυτό βέβαια δεν υποβιβάζει την ανησυχία της μητέρας και της κάθε μητέρας, αλλά και καθενός από μας, που μπορούμε με έναν πολύ απλό τρόπο να βοηθήσουμε παιδιά που υφίστανται κακοποίηση.

Μπορεί τα δύο παιδιά της προηγούμενης ιστορίας, να ήταν τελικώς “τυχερά”, όμως δεν είναι όλα. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Αλεξανδρουπολίτης Θωμάς Γκαβανόζης μοιράζεται την προσωπική του ιστορία, όταν αποφάσισε να βοηθήσει ένα παιδί το οποίο εμφανώς ήταν θύμα κακοποίησης από τους γονείς του.

Όπως θα τον ακούσετε να λέει, το νήπιο κυκλοφορούσε γυμνό από τη μέση και κάτω μέσα σε σούπερ μάρκετ και αυτό που έκανε ο ίδιος ήταν να καλέσει την Αστυνομία. Από κει και μετά, τα πράγματα πήραν έναν συγκεκριμένο δρόμο, που οδήγησε το παιδί και τα αδέρφια του σε ένα καλύτερο αύριο, αφού διαπιστώθηκε ότι οι γονείς ήταν σεσημασμένοι στην Αστυνομία και ότι τα παιδιά ζούσαν όντως σε ένα προβληματικό περιβάλλον.

Ακούστε την ιστορία του, και κυρίως μιμηθείτε τον, αν βρεθείτε σε ανάλογη θέση: