Παραίτηση Στέλιου Παναγούτσου από Υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στον Έβρο

Είμαι από αυτούς που πίστεψαν στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς και της δημιουργίας ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο του 2015, με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών και μετά με τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής με την προσθήκη του Ποταμιού, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και άλλων , πάλεψα για αυτό το εγχείρημα με όλες μου τις δυνάμεις.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνάντησα αρκετούς «συντρόφους» (με όλη τη σημασία της λέξης) από όλες τις «συνιστώσες», που μιλήσαμε τελικά την ίδια γλώσσα και βαδίσαμε για τον ίδιο σκοπό. Συνάντησα βέβαια και αρκετούς που δεν πίστεψαν ποτέ στο εγχείρημα και ήταν απέναντι. Μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσα ότι οι «απέναντι» ήταν μειοψηφία.

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τη Δημοκρατική Αριστερά από το Κίνημα Αλλαγής, λόγω της απόφασης για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, σημαίνει πρακτικά το τέλος του εγχειρήματος, αν συνυπολογίσουμε και την αποχώρηση του Ποταμιού πριν από έξη μήνες για τον ίδιο λόγο.

Αποδεχόμενος τη διαγραφή μου δηλώνω ότι παραιτούμαι από Υποψήφιος Βουλευτής με το συνδυασμό του Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αγωνιστήκαμε μαζί αυτά τα τελευταία χρόνια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσω θερμά αλλά και συγχρόνως να ζητήσω συγγνώμη από όλους αυτούς τους φίλους, που κινητοποίησα για να λάβουν μέρος στη διαδικασία εκλογής του Επικεφαλής της παράταξης το Νοέμβριο του 2017, για την μη ολοκλήρωση του οράματος.

Κρίμα, άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Κεντροαριστερά.

 

Στέλιος Παναγούτσος

Μέλος της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς