Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έβρου: «Η Βουλή αποφάσισε και κανένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν τρομοκρατείται»

Η  Ελληνική βουλή μετά  από ένα πενθήμερο γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο, υπερψήφισε με  ψήφους υπέρ 153  κατά 146 και ένα παρών,  την κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της χώρας μας και της γείτονας χώρας Βόρειας Μακεδονίας.Η συμφωνία αυτή λύνει προβλήματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνες άλλων κυβερνήσεων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές έπραξαν το καθήκον τους,  παρά  τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους από Ακροδεξιά  και φασιστικά στοιχεία με φασιστικές πρακτικές τις οποίες ανέχθηκαν και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με ανώνυμες αφίσες, τρικάκια με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, δεν τρόμαξαν ούτε και εμπόδισαν τους βουλευτές να στηρίξουν  την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μέλους της Ν.Δ  να προπηλακίσει τους βουλευτές ΄Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ κατα την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την 25η/01/2019.Πολύ αργά η ΝΔ στο Νομό καταδικάζει τις ενέργειες του  στελέχους της, προσπαθώντας να αποσείσει την Ακροδεξιά της στροφή που καλιέργησε τέτοιες λογικές.Η Ν.Δ οφείλει να πεί καθαρά στους πολίτες αν θα διατηρήσει στις τάξεις της τέτοια άτομα και τέτοιες  λογικές.Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Σε μια δημοκρατία η πολιτική διαφωνία ειναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να είναι ανεκτή η φασιστική βία και τραμπουκισμοί κάθε είδους.

Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους  βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς,  προοδευτικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς

 

 

 

 

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ   ΕΒΡΟΥ