Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τις απευθείας αναθέσεις του Δ. Αλεξανδρούπολης την τριετία 2008-2010

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, στην υπόθεση για την οποία κατηγορούνταν επτά (δύο νυν και πέντε πρώην) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής.

Οι κατηγορούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, επειδή ως μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής την περίοδο 2008-2010 υπέγραφαν απευθείας αναθέσεις έργων που έκανε αυτή σε εργολάβους (πάντα για τη συγκεκριμένη περίοδο) με χαμηλές -κατά το κατηγορητήριο εκπτώσεις-, ενώ ο κος Αλεξανδρής δήμαρχος ων τη δεδομένη περίοδο, αντιμετώπισε την κατηγορία του ηθικού αυτουργού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά και προς αποφυγή συγχύσεων εξετάστηκε από το Εφετείο, όχι ως συνέχεια κάποιας προηγούμενης, αλλά λόγω της φύσης των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνταν οι οκτώ.

Η αθωωτική απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα 24/01 οπότε και τελείωσε η δίκη που είχε ξεκινήσει στις 10/01.

Επίσης, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν πρέπει να συγχέεται με άλλες δίκες που έχουν γίνει για υποθέσεις της πάλαι ποτέ δημοτικής επιχείρησης ΑΝΕΤΑ.

Οι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν ήταν οι: Χρήστος Ζιώγας (νυν Αντιδήμαρχος Πρασίνου), Νώντας Τερζής (νυν δημοτικός Σύμβουλος), Λάζαρος Κιτσικίδης, Λάζαρος Φουντουκίδης, Άννα Κουτλίου, Γρηγόρης Καραπιπέρης και Βασίλης Δούρος, όπως επίσης και ο πρώην δήμαρχος Γιωργος Αλεξανδρής.

Την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ανέλαβαν συνολικά τέσσερις δικηγόροι.