Αλεξανδρούπολη: Αποχωρεί από τον Εμπορικό Σύλλογο ο Κώστας Χατζημιχαήλ

Την παραίτησή  του από την προεδρεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Κώστας Χατζημιχαήλ σε ένα κλίμα συγκίνησης τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κος Χατζημιχαήλ ήταν πρόεδρος του Συλλόγου από το 2013, ενώ συνολικά δραστηριοποιείται σε αυτόν επι δώδεκα χρόνια.

Για την αποχώρηση του ο κος Χατζημιχαήλ επικαλέστηκε τρεις λόγους, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ασκεί τα καθήκοντά του Προέδρου πια:

Α. Τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από την θέση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης,

Β.Οι εθνικού επιπέδου αρμοδιότητες που απορρέουν από την θέση του στο ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Γ. Οι ανάγκες της προσωπικής του επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κωστας Χατζημιχαήλ: “Οι σχέσεις του Εμπορικούς Συλλόγου έγιναν case study”

“Ευχαριστώ τους εκατοντάδες εμπόρους και επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν”  είπε ο Κωστας Χατζημιχαήλ και κάλεσε τους εμπόρους να πράξουν το ίδιο και με τη νέα διοίκηση, που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες από τις εσωτερικές διαδικασίες του Συλλόγου.

Αρχής γενομένης από το Open Mall και μέχρι  τη συνεργασία του με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (εταίρος στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης), ο Εμπορικός Συλλογος Αλεξανδρούπολης επί των ημερών του Κώστα Χατζημιχαήλ έχει στείλει τουλαχιστον δύο case studies στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανάλογου βεληνεκους και οι “Λευκές Νύχτες”, τα αστικά φεστιβάλ αγοράς όπως τα ονομάζει ο Σύλλογος με το πιο πρόσφατο εξ αυτών να τελεί και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Στις καινοτομίες που εισήγαγε στην δημόσια ζωή της Αλεξανδρουπολης ο ΕΣΑ πρεπει να συμπεριληφθεί και η συστηματική μελέτη της συμπεριφοράς των επισκεπτών, μέσα από την οποία χαρτογραφηθηκε το τουριστικό μίγμα της περιοχης. Από αυτήν την έρευνα είχε προκύψει η ανάγκη μεταβολής του ωραριου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

“Πιστέψαμε στην επιστημονικότητα ως τον μόνο τρόπο μέσα από τον οποίο θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την διαπραγματευτική μας ικανότητα σε ο,τι διεκδικούσαμε” είπε ο απερχόμενος πρόεδρος αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ετήσια έκθεση Αποτύπωσης Οικονομικού Περιβάλλοντος μέσα από την οποία κάθε χρόνο προέκυπταν συγκεκριμένα στοιχεία (σ.σ. κάθε έρευνα του Εμπορικου Σύλλογου διατέθηκε και διανεμήθηκε σε όλους τους τοπικούς και κυβερνητικούς φορείς).

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματικοτητας και Εμπορίου Θράκης (ΟΕΕΘ) είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε με ενέργειες του Εμπορικούς Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και υπό το πρίσμα ότι τα χαρακτηριστικά των πρωτοβάθμιων εμπορικων σωματείων της Θράκης είναι κοινά.

Ο ΕΣΑ ανεπτυξε μεγάλη δράση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνεργαζόμενος με μια σειρά φορεων από όλη τη Θράκη και στόχο την ενίσχυση των δράσεων τους με διάφορους τρόπους.

Στην διοίκηση της οποίας προΐστατο μεχρι πρότινος ο κός Χατζημιχαήλ τέλος, πρέπει να πιστώσει κάνεις και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος πλέον διαθέτει και πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας (ΕΛΟΤ 1429:2008) και οικονομική αυτάρκεια μέχρι το 2022 τουλάχιστον.