Ο αγροτικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης στήριξε τον Κώστα Δουνάκη στο “Αγροτοδικείο”

Ηταν Σεπτέμβριος του 2015, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης διαδήλωναν για το γεγονός ότι τα ζώα τους οδηγούνταν στη σφαγή λόγω ζωονόσων. Η κάθοδος στους δρόμους, ήταν ο μόνος τρόπος που είχαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή και την απογοήτευσή τους, την ώρα που έβλεπαν τις περιουσίες τους να πνίγονται στι αίμα των σφαγίων.

Μεταξύ άλλων, την περιφρούρηση της κινητοποίησης είχε αναλάβει και μία διμοιρία αστυνομικών από την Ξάνθη έναντι των οποίων φέρεται να είχε επιτεθεί τότε, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, ο οποίος δικάστηκε σήμερα (17/01) στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης έχοντας στο πλευρό του όμως σύσσωμο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απαλλακτική για την κατηγορία της οπλοκατοχής, αλλά “καταδικαστική για τις κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος των Αστυνομικών (σ.σ. της Ξάνθης)” όπως εξήγησε η δικηγόρος του Μαρία Βρετοπούλου, η οποία όμως ενημέρωσε ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης που βγήκε με βάση τις καταθέσεις των Αστυνομικών της Ξάνθης, ενώ η ίδια σχολίασε ακόμη ότι οι κατηγορίες δεν δειναι αποδεκτές και ότι όλες οι κινητοποιήσεις που γίνονται κατά καιρούς γίνονται πάντα με τους διοργανωτές αγρότες ή κτηνοτρόφους να συνεννοούνται με την Αστυνομία ώστε να υπάρχουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης

Κώστας Δουνάκης: “Δεν πτοούμαστε”

Ο καταδικασθείς με φυλάκιση τριών ετών με αναστολή Κώστας Δουνάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του από την απόφαση του δικαστήριου, όμως τόνισε ότι δεν είναι ικανή να κάμψει το δικαίωμα του και των συναδέλφων του στη διεκδικήση των δικαιωμάτων τους.

“Όποτε και αν χρειαστεί και υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, θα είμαστε πάλι σύσσωμοι και ενωμένοι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις που θα αποφασίζουν λάθος για εμάς”, δήλωσε ο κος Δουνάκης και εκτίμησε ότι “εσκεμμένα είχαν φέρει τη διμοιρία της Ξάνθης γιατί κάποιοι κύριοι ήθελαν να μας αποθαρρύνουν από το να ξαναβγούμε στο δρόμο, αλλά εμείς αντιστεκόμαστε” και χειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του που είχαν βρεθεί στο Δικαστήριο για να του συμπαρασταθούν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Αλεξανδρής που προεδρεύει του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος σχολίασε: “Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης και πρέπει να πούμε ότι είχαμε άριστη σχέση με την τοπική αστυνομία, αλλά θα διαταραχθούν χάριν στις ψευδείς καταθέσεις πέντε αστυνομικών της Ξάνθης”. Επίσης, καυτηρίασε και τη διάρκεια της δίκης που ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Η απόφαση καταδικάστηκε επίσης και από το Εργατικό Κέντρο Έβρου.