Από τον Προβατώνα του Έβρου στο Χολυγουντ: Η πορεία και ο θάνατος ενός σταρ των πολεμικών τεχνών

Στα 60 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο καταγόμενος από τον Προβατώνα Έβρου ηθοποιός του Χόλυγουντ Στέφανος Μιλτσακάκης, που είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες δράσης, σε κάποιες από τις οποίες μάλιστα πρωταγωνιστούσε ο θρύλος του είδους Ζαν Κλώντ Βαντάμ.

Για την ακρίβεια, ο Στέφανος Μιλτσακάκης είχε παίξει μαζί με τον Βαν Ντάμ στις ταινίες: Cyborg (που ήταν και το ντεμπούτο του το 1989), Lionheart, La Prova, Maximum Risk και Derailed.

Με τον συντοπίτη και φίλο του, Κώστα Παπαδόπουλο σε μία από τις τελευταίες του επισκέψεις στην Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Στέφανος Μιλτσακάκης 

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης γεννήθηκε στον Προβατώνα Έβρου (δήμος Σουφλίου) το 1959, σε ένα περιβάλλον όπου “τα παιδιά πάλευαν μεταξύ τους καθημερινά”, όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Το 1973 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αμερική, παρά το γεγονός ότι κανείς τους δεν γνώριζε αγγλικά και εγκαταστάθηκαν αρχικά σε ένα μικρό στούντιο στη CHarlotte της Νότιας Καλιφόρνια.

Στην προσπάθεια του να ενσωματωθεί στην αμερικανική κοινωνία είχε μπλέξει σε καυγάδες, αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, αλλά αυτοί οι καυγάδες ήταν που του έδωσαν τελικά το εισιτήριο για το Χόλυγουντ. Στα μαθητικά του χρόνια, ενας προπονητής πολεμικών τεχνών τον είχε ενθαρρύνει να ενταχθεί αρχικά στη σχολική ομάδα και από εκεί ξεκίνησε η λαμπρή του καριέρα στις πολεμικές τέχνες.

Το 1984 είχε επιλεγεί και από την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο, τον είχε κρατήσει μακριά από τη διοργάνωση.

Πέρα από την καριέρα στο Χόλυγουντ, ο Στέφανος Μιλτσακάκης διέγραψε και λαμπρή καριέρα στον αθλητισμό, αφού ήταν πρωταθλητής στο Παγκράτιο και είχε αποσπάσει πολλές παγκόσμιες διακρίσεις σε αγώνες Πολεμικών Τεχνών.

Από το 2011 μέχρι τον θάνατό του (που οφείλεται σε προβλήματα με την καρδιά του), διατηρούσε γυμναστήριο στην Αμερική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R”, η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σε χρόνο όμως, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί.

με πληροφορίες από το hollywood.greekreporter.com