“Όχι” στο κλείσιμο της Εθινικής Τράπεζας λένε οι Σαμοθρακίτες

Με μία μόνο τράπεζα κινδυνεύει να μείνει το νησί της Σαμοθράκης, καθώς η διεύθυνση του υποκαταστήματος της Εθνικής που λειτουργεί στο νησί, ενημέρωσε τις αρχές και τους κατοίκους ήδη από την Παρασκευή ότι οδεύει προς διακοπή λειτουργίας.

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο νησί και μάλιστα “σε μία περίοδο δύσκολη”, όπως παρατήρησε και ο δήμαρχος του Θανάσης Βίτσας, που δηλώνει αντίθετος με την προοπτική του λουκέτου στο υποκατάστημα.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βιτσας

“Ήδη έχω αποστείλει επιστολή στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας”, σημείωσε ο κος Βίτσας και το θέμα εισάγεται στην προ ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη.

Το επιχείρημα της Εθνικής Τράπεζας για το λουκέτο στο υποκατάστημα της Σαμοθράκης είναι οι περικοπές και η αναδιάρθρωση του οργανογράμματος, ενώ η εναλλακτική που δίνει στους κατοίκους του είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όμως “δεν μπορούν όλοι να τις κάνουν”, λέει ο κος Βίτσας, που θεωρεί απαράδεκτο το κλείσιμο της τράπεζας και επειδή η Εθνική Τράπεζα ανήκει στις συστημικές τράπεζες που διασώθηκαν με δημόσιο χρήμα.

Το αίτημα για την συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής στη Σαμοθράκη υποστηρίζεται και από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς καθώς και από τους βουλευτές του Νομού, που όλοι με τη σειρά τους έχουν ξεκινήσει επαφές με τα ανώτατα στελέχη του τραπεζικού οργανισμού.