Βαγγέλης Λαμπάκης: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πρέπει να πάψει να είναι μια μεγάλη λίμνη”

Ως “μεγάλη λίμνη” χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποδηλώσει τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει το -από πολλούς χαρακτηρισμένο ως- αναπτυξιακό εργαλείο όλης της Θράκης.

Ο κος Λαμπάκης αναφερόμενος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, είπε ότι ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζήτησαν ήταν και αυτό που αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, η οποία όμως είναι απολύτως συναρτημένη στο ΤΑΙΠΕΔ.

“Του ζήτησα (εν. από τον κο Κουβέλη) το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο καρκινοβατεί επί 30 ολόκληρα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις, να πάρει σάρκα και οστά όσον αφορά τους διαγωνιστικούς ρυθμούς, για να μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα και οι Αλεξανδρουπολίτες και οι Σαμοθρακίτες προπάντων, και μετά όλη η Θράκη, όλη η Περιφέρεια, όλη η Ελλάδα γιατί είναι εθνικός πλούτος το λιμάνι. Δεν μου δήλωσε αισιόδοξος”, είπε συγκεκριμένα ο κος Λαμπάκης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση από την τοπική κοινωνία προς το ΤΑΙΠΕΔ “ώστε κάποια στιγμή να φύγουν οι αγκυλώσεις που κρατάν το λιμάνι μας ως μεγάλη λίμνη”.