Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βοηθάει το ΔΠΘ στη διεκδίκηση της Κτηνιατρικής Σχολής

Στο πλευρό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στεκεται ομοφωνα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στη νέα εποχή σχέσεων που έχουν εγκαινιάσει εδώ και κάποιο καιρό και μετά από μια “στείρα περίοδο”, όπως είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται να παραχωρήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ένα αγρόκτημα έκτασης 350 τμ στη Νέα Χιλή, όλο το κτίριο του Μύλου Μασούρα έκτασης 1200 τμ, και δικαίωμα χρήσης στο Σφαγείο των Φερών, αφού κατασκευαστεί.

Όλα αυτά, θα ενισχυσουν τη φαρέτρα του Πρύτανη Αλεξανδρου Πολυχρονίδη και των συνεργατών του, στην οργάνωση του φακέλου για τη διεκδίκηση της Κτηνιατρικής Σχολής, που “είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί απαιτεί μεγάλο αριθμό προσωπικού και υποδομές, αλλά και γιατί υπάρχουν και άλλα Πανεπιστήμια που την διεκδικούν”, όπως είπε ο Πρύτανης που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Επιπλέον, προτάθηκε και η παραχώρηση του ανενεργού Γυμνασιου Πέπλου (οικισμός πλησίον των Φερών), την ώρα που ο κος Πολυχρονιδης εξετιμησε την προσφορά ως ιδιαίτερα σημαντική, εξηγωντας παράλληλα ότι τα θεωρητικά μαθήματα της Κτηνιατρικής μπορούν να γίνονται στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής, η οποία ειρησθω εν παρόδω υπόκειται σε εργασίες αναβάθμισης.

Το αν τελικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα πάρει την Κτηνιατρική Σχολή, είναι κάτι που θα αποφασίσει ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, οπως είπε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου.

Ωστόσο, στο ίδιο διεκδικητικο πλαίσιο ο κος Πολυχρονιδης (και άρα του ΔΠΘ) εντασσει οκτώ Τμήματα συνολικά, εκ των οποίων τα τρία αφορούν την Αλεξανδρούπολη (Διατροφολογία, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική)