Search
Close this search box.
Δ. Πετροβιτς: “Η Κτηνιατρική Σχολή πρέπει γίνει στον Εβρο”

Μια σειρά από επιχειρήματα με βάση τα οποία η Κτηνιατρική Σχολή πρέπει να γίνει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δη στον Έβρο εξέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς απαντώντας τρόπον τινά στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρογλου, που δήλωσε ότι η επιλογή Πανεπιστημίου για νέα Κτηνιατρική θα γίνει από επιτροπή.

“Η δημιουργία επιτροπής σημαίνει ότι δεν θα γίνει τίποτα” σχολίασε ο Δημήτρης Πέτροβιτς υπενθυμίζοντας ότι το ΔΠΘ ζητά την Κτηνιατρική σχολή από το 2015, οπόταν και στον Έβρο είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα οζωδους δερματίτιδας στα βοοειδή.

Βασικό επιχείρημα του Δημήτρη Πέτροβιτς αποτελεί το γεγονός ότι ο Έβρος συνορεύει με Τουρκία και Βουλγαρία που αποτελούν εστίες ζωονοσων και άρα χρειάζεται προστασία, την οποία θα μπορούσε να λάβει και από τη συγκεκριμένη Σχολή.

Επιπλέον ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου είπε ότι σε επίπεδο υποδομών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για να στεγάσει ορισμένες από τις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Η δήλωση Γαβρογλου περί επιτροπής για την Κτηνιατρική Σχολή, έχει μπει στο μικροσκόπιο και της Πρυτανείας του ΔΠΘ και ενδεχομένως να υπάρξει τοποθέτηση και από εκεί τις επόμενες ημέρες.