Θα γίνει τελικά Κτηνιατρική Σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης;

Περίπου δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε προτείνει την δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στους κόλπους του, όμως ενώ η πρόταση αυτή είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία (λόγω του “κτηνοτροφικού” προφίλ της Θράκης), φαίνεται πλέον ότι μάλλον κλωνίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, δεν κλωνίζεται η ίδια η πρόταση, αλλά ο βαθμός βεβαιότητας της δημιουργίας της Σχολής. Και μάλιστα είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που “έχυσε την καρδάρα με το γάλα”, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν από την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κτηνιατρικής Σχολής, ο κος Γαβρόγλου είπε αρχικά: “Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, γιατί θέλω να είμαι πάρα πολύ σαφής, διατυπώνει ένα αίτημα για ίδρυση κτηνιατρικού τμήματος. Σήμερα, Κτηνιατρική έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Καρδίτσα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως, επίσης και από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου”.

Εν συνεχεία, ο κος Γαβρόγλου αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί το Πανεπιστήμιο, στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κτηνιατρικό Τμήμα και ο οποίος είναι μία… επιτροπή! Συγκεκριμένα, είπε: “προτείνουμε να υπάρξει μια αντιπροσωπευτική ομάδα εργασίας επιστημονική, για να συζητήσει τη δημιουργία νέων κτηνιατρικών τμημάτων πέραν αυτών των δύο, ακριβώς, επειδή η κτηνιατρική είναι ένα τμήμα που θέλει πάρα πολύ σοβαρές επενδύσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε χρήματα”.