Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Πιέσεις για να βγει το ΦΕΚ του Γκουγκουλάκη και να υπογράφει

“Ακέφαλο” έχει μείνει το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, μετά τον τραυματισμό του Διοικητή του Δημήτρη Αδαμίδη σε τροχαίο ατύχημα πριν από μερικές ημέρες. Ο τραυματισμός του κου Αδαμίδη ήταν μεν ελαφρύς και δεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, όμως έθεσε τον ίδιο σε αναρρωτική άδεια.

Οι θεράποντες ιατροί του κου Αδαμίδη αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει σε ακινησία τουλάχιστον για 45 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι γι’ αυτό το διάστημα δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του.

Το ατύχημα αυτό όμως έφερε στο προσκήνιο το λεγόμενο “τέρας” της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκρίνει επίσημα την ανάληψη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος Χρήστου Γκουγκουλάκη.

Ο κος Γκουγκουλάκης κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή από τις 27 Νοεμβρίου 2018, οπότε και είχε εγκριθεί η αίτησή του από το αρμόδιο υπουργείο, όμως η τοποθέτηση του στη συγκεκριμένη θέση, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Αυτό σημαίνει ότι ο κος Γκουγκουλάκης “είναι και δεν είναι” αναπληρωτής, αλλά όσο η ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται, η υπογραφή του δεν είναι έγκυρη.

Γι’ αυτό το λόγο ασκούνται πιέσεις, ώστε να εκδοθεί το συντόμοτερο δυνατό το σχετικό ΦΕΚ, πριν η απουσία Διοικητή δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ο κος Γκουγκουλάκης είχε διατελέσει προηγουμένως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείο και επαγγέλλεται Πολιτικός Μηχανικός. Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξης “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”.